Hjernesmart mat. Klimasmart mat. Pengesmart mat. Kan du spise deg til bedre eksamensresultater?

Mange flytter hjemmefra for aller første gang for å studere. Men hvordan spiser du riktig slik at du holder deg kvikk og mett gjennom hele dagen på lesesalen? Og kan du spise deg til bedre eksamensresultater? Få gode og velsmakende råd fra lege og nevrolog Are Brean som er aktuell med Studentkokeboka i podcasten Frokost for hjernen. 

På skolen lærte vi at kroppen trenger riktig næring for å holde seg frisk og rask. Det er vel og bra, men bare halve sannheten. For du skal ikke bare fø kroppen. Du skal fø hjernen også. Som student er det kanskje det aller viktigste du gjør. 20 prosent av all energien du spiser går rett til hjernen.

I tillegg til gode råd frå du også vite hvorfor rugknekkebrød kan gi en kraftig rus og hva ekspresident Bush synes om brokkoli. Samt en rekke andre morsomme og nyttige opplysninger. 

Are Brean er nevrolog, sjefredaktør i Tidsskrift for den norske legeforening og førsteamanuensis ved Norges Musikkhøyskole, hvor han underviser om musikk og hjernen.

Kjøp boka her1 

Gaute Eiterjord om Klimaopprøret

– Barn og ungdom over hele verden vil ikke lenger sitte og se på at de voksne ødelegger kloden vår, sier Gaute Eiterjord i podcasten Frokost for hjernen. Boka Klimaopprøret! er en guide til hvordan du som ung klimaaktivist kan bli hørt og vinne debatter.

Brutale sannheter og fantastiske muligheter

Årets første vintermåned var ikke bare varm i Norge, men satte også rekorder i Europa og verden. Men Petter Gulli mener det finnes håp.

Min ukjente farmors krig

– Jeg tror ikke det finnes et sted vi ikke har vært, sier Nina F. Grünfeld. I drøyt 15 år har Nina Grünfeld lett etter sin farmors fortelling. Letingen resulterte i boka Frida – min ukjente farmors krig.