Brutale sannheter og fantastiske muligheter

Årets første vintermåned var ikke bare varm i Norge, men satte også rekorder i Europa og verden. – Er det håp, spør forlagssjef og programleder Jan Swensson. – Dette er en miljøbok som er skrevet for folk flest. Jeg ønsket å skrive en bok som både forklarer hvorfor ting er som de er, og gir oss et håp om at det faktisk går an å fikse det, sier Petter Gulli. Han er aktuell med boka Håp - en praktisk guide for klimaoptimister. 

Hver eneste dag utvikles det nye løsninger og ideer som gir deg grunn til å være klimaoptimist. Men de er kanskje ikke alltid like lett å få øye på. 

Visste du at prisen på solenergi har falt med over 80 prosent de siste ti årene? At Etiopia plantet over 350 millioner trær på 12 timer i fjor? Eller at det finnes en sopptype som kan spise plast, og at en norsk gründer kan ha utviklet teknologi som kan stoppe orkaner? 

Petter Gulli skriver lett og forståelig om truslene fra global oppvarming, tap av naturmangfold og plasten i havet, men også om alle store og små løsningene som gir tro på at vi skal klare å skape en god framtid for de som kommer etter oss. 

Hør Gulli i en inspirerende og morsom samtale med forlagssjef Jan Swensson. 

Hvordan du kan bidra til å sette fart på det grønne skiftet: 

  1. Aksepter og forstå at vi faktisk står midt oppe i en menneskeskapt klima- og miljøkrise. 

  2. Ikke tro at politikerene kommer til å fikse problemene for oss. 

  3. Start med å gjøre noen enkle grønne grep o hverdagsrutinene dine. 

  4. Stem alltid på de grønneste politikerne, og velg alltid bedrifter og produkter som tar hensyn til kloden.

Les utdrag fra boka her.

Gulli har skrevet en veldokumentert og leseverdig bok. Håp er også noe så sjeldent som et optimistisk innlegg i klimadebatten.

– Marius Wulfsberg, Dagbladet 

Petter Gulli

Petter Gulli

Petter Gulli har jobbet i over 30 år med reklame og markedsføring. Han er en mye brukt foredragsholder og kjent for sitt store engasjement på scenen. I 2019 sa han opp jobben som partner i et av Norges ledende digitalbyråer for å konsentrere seg om det han brenner for: Hvordan vi skal få engasjert folk flest i det grønne skiftet.

Les mer

Inni er vi alltid unge 

Opplevelsen av egen aldring kan nærmest komme som en overraskelse, sier Sissel Gran. Hun er psykolog og parterapeut, og slett ingen aldersforsker. Hvorfor er hun plutselig blitt så opptatt av dette temaet?

Jakten på Norges farligste kriminelle miljø

2017 beordrer politimesteren i Oslo en operasjon for å knuse et brutal kriminelt miljø som bevæpner seg, selger narkotika, kidnapper folk og tjener penger på illegal gambling. Gjengen bak kriminaliteten har forbindelser til mafiaen på Balkan. Operasjonen mot Young Bloods får navnet Operasjon Gamma.

Skogens historie

Hva får en geolog til å begynne å snakke om skogen? Reidar Müller er fascinert av naturen generelt, og i denne episoden av Frokost for hjernen forteller han om skogens historie.