Opplevelsen av egen aldring kan nærmest komme som en overraskelse, sier Sissel Gran. Hun er psykolog og parterapeut, og slett ingen aldersforsker. Hvorfor er hun plutselig blitt så opptatt av dette temaet?
67 år gammel kjenner hun alderen på kroppen og skjønner at hun nå definitivt er i gruppen «eldre». I Inni er vi alltid unge deler hun sine personlige tanker om aldring mens hun beveger seg mot en ny fase i livet.
Sissel Grans ønske er å utfordre seg selv: Kan hun, gjennom å nærme seg temaet aldring, greie å utvikle en modigere holdning overfor det ufravikelige; alderdommens skjørhet og livets slutt? Hun spør seg om det kan finnes uventede gleder å hente i aldringsprosessen, som mer frihet og åpenhet. Og om kontakten med et indre, aldersløst selv kan representere en motkraft i antialdringens tid.
«Inni er vi alltid unge er skrevet av en innsiktsfull, erfaren, fordomsfri, selvtrygg terapeut/psykolog som har de grunnleggende svarene klart for seg, er vant til å føre ordet i det offentlige rom og i stand til å turnere de vanskeligste følelser uten å mumle, rødme, stotre.»
Sissel Gran (f. 1951) er psykolog, samlivsekspert og forfatter. Hun brenner for psykologisk folkeopplysning, og har vært avisskribent siden 1993. Sissel Gran skriver fast for Morgenbladet og VG. Hun har gitt ut flere bestselgere om parforhold: Kjærlighet i hastighetens tid (2005), Kjærlighetens tre porter (2007), Hekta (sammen med Nora Skaug) (2010), Det er slutt (2016). Hennes siste bok er Inni er vi alltid unge (2019).
Hvordan kan en celle utvikle seg til et helt menneske? Hvordan vet cellene hva de skal gjøre? De skal jo lage noe de aldri har sett før. I denne episoden av Frokost for hjernen forteller Katharina Vestre oss om boka Det første mysteriet – historien om deg før du ble født.
Hva får en geolog til å begynne å snakke om skogen? Reidar Müller er fascinert av naturen generelt, og i denne episoden av Frokost for hjernen forteller han om skogens historie.