Dinglen & Ramona

roman

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203355714
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Cathrine Evelid er forfatteren som får hverdagsmennesker til å skinne. Det var oppsummeringen etter fjorårets oppsiktsvekkende debut med "Mamma er en countrysang", en roman med handling fra Stavanger og Jæren under 80-tallets jappetid og oljealder. Med sin nye roman, "Dinglen og Ramona" er hun nominert til Sørlandets litteraturpris for 2014.

I Evelids nye roman er handlingen lagt til noe av det samme geografiske landskapet, men lenger ned på sørvestlandet, til de såkalte dalstrøkene innenfor. Tidsspennet og paletten er større, og menneskene er annerledes, men de strever med mye av det samme. På ulike måter når de ikke fram til hverandre, både på tross av og på grunn av at de er i familie, og fordi de bor på et lite sted der alle kjenner alle.

Når faren dør, kommer Ramona tilbake til bygda hun forlot som sekstenåring. Det blir et møte med et bygdesamfunn preget av nære familiebånd, hemmeligheter og konflikter.
På røde sko med høye hæler går fortelleren Ramona inn i det skitne arveopprøret. Drømmene brister i møte med broren Dinglens skjebne.
"Forfatteren byr på et ganske grotesk og skrekkfilmlignende persongalleri. Men tett språk, påtrengende detaljrikdom og en overveldende fortellerstemme sikrer troverdigheten."
May Grethe Lerum, VG (terningkast 5)

"Sjelden har bygdelivet vist seg fra en mørkere side enn i Cathrine Evelids roman «Dinglen og
Ramona». Men det er strålende skildret. (...) det er denne skakkjørte livskraften som gir glød og nerve til romanen."
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"Evelid skriver med språklig overskudd, rik billedflora, mengder av gjentatte tidskarakteristika og med en utkrøpen sans for det kvalmende. Med andre ord: Fascinerende lesning."
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

"... hele romanen flyter seigt ned minnenes elv med sine tre generasjoner, men samtidig sørger detaljrikdommen i skildringen av landskap, mennesker og innbo for autentisitet, fra gjenglemte, en gang driftige, bygdelag i sørvest, fra land til by, fra hjemland til utland (Nev Jårk)/retur."
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2013
ISBN 9788203355714
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 02.09.2013
Emne Vestlandet Bygder Skjønnlitteratur Familie Romaner
Cathrine Evelid

Cathrine Evelid

Cathrine Evelid er født i Bergen og oppvokst i Kvinesdal. Hun er utdannet billedkunstner ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo, Kunsthøgskolen i Bergen og Chelsea College of Art and Design i London. Evelid er bosatt i Oslo. For debuten "Mamma er en countrysang" (2012) fikk hun strålende kritikker. Også "Dinglen & Ramona" (2013) fikk svært god mottakelse, og ble nominert til Sørlandets litteraturpris for 2014. "Drømmer fra Texaco" (2016) er hennes nyeste roman. Les mer

Artikler

Lyden av fjell

Cathrine Evelid er forfatteren som får hverdagsmennesket til å skinne. – Med sin fjerde roman viser Evelid nok en gang at hun er en fremragende forfatter, skriver Fædrelandsavisen om Lyden av fjell.
Les mer