Beckomberga

ode til min familie

Velg format

199 kr
På lager
ISBN
9788203371479
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Når Jimmie Darling kommer til Beckomberga mentalsykehus, begynner datteren Jackie å tilbringe stadig mer tid der. Og når moren reiser til Svartehavet, blir sykehuset hele hennes verden. Der er legen Edvard Winterson som hver natt tar med seg Jim og noen utvalgte pasienter til sine store fester ved Lill-Jansplan, der er Inger Vogel som beveger seg på grensen mellom orden og ødeleggelse, og Sabina med sine perler og sin sorg. Der er også Paul og kjærligheten, den virkelige galskapen. Fra anmelderne:
«Beckomberga er en roman som biter seg fast langsomt, uten at man begriper helt hvordan, eller hvorfor. Å lese den er som å se dagslyset i lys av et annet, som å gå på kino midt på dagen.»
SINDRE ANDERSEN, KLASSEKAMPEN
«I sin nye roman dikter Sara Stridsberg en bråvakker kjærlighetshistorie rundt et forgangent dårehus.»
CARINA ELISABETH BEDDARI, MORGENBLADET
«Det er ekstremt vakkert og veldig rørende. Stridsberg er en fantastisk forfatter.»
FINN SKÅRDERUD, UNIVERSITAS MAGASIN
«... viser hvilken storslått romanforfatter Stridsberg er.»
«Med innlevelse, intensitet og en nøktern tone mellom barn og foreldre i bunnen, blir Beckomberga en roman som gir uttrykk og retning til indre stormer, men også tilbyr leseren ly.»
SUSANNE HEDEMANN HIORTH, DAGENS NÆRINGSLIV
«I Monica Aasprongs oversettelse klinger teksten drømmeaktig og vanvittig, men samtidig klar, nesten mild. Full av stemninger skildrer den, fra ulike perspektiver og tidsplan, en verden uten stabile størrelser og kategorier, en verden der galskap og normalitet glir over i hverandre. (...) Med Beckomberga viser Stridsberg nok en gang at hun må regnes blant Skandinavias mest interessante samtidsforfattere.»
ANNE MERETHE K. PRINOS, AFTENPOSTEN
«Personane drøymer og teksten drøymer med. Lesaren blir sugd inn i eit heilt særprega univers som både er vakkert og skremmande. Heller enn moralsk indignasjon vekkjer romanen medkjensle og medliding. Det er ikkje det verste ein roman kan oppnå.»
MARTA NORHEIM, NRK
«Poetisk språk kombinert med et dramatisk innhold gir en kraftfull litterær mikstur. En nytelse å lese. (...) Sara Stridsbergs poetiske språk løfter romanen, og gir glans og liv til de mange personene som fyller den. Styrken hennes ligger i en unik evne til å skape stemning og atmosfære.»
THURID LARSEN, DAGSAVISEN
«Stridsberg er unik i Norden. Skal eg samanlikne henne med nokon, må det bli Marguerite Duras.»
MERETE RØSVIK GRANLUND, DAG OG TID

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 338
Utgitt 2016
ISBN 9788203371479
Format Pocket
Språk Bokmål
Oversetter Monica Aasprong
Salgsdato 30.05.2016
Orig. tittel Beckomberga
Emne Familie Skjønnlitteratur Romaner Sykehus Sverige Psykiske lidelser
Sara Stridsberg

Sara Stridsberg

Sara Stridsberg (f. 1972) debuterte i 2004 med Happy Sally. Hun har også skrevet drama og oversatt Valeri Solanas SCUM-manifest. Solanas er hovedpersonen i Stridsbergs andre roman, Drømmefakultetet. Med denne boken fikk hun sitt store gjennombrudd og ble tildelt Nordisk Råds Litteraturpris 2007. Kjærlighetens Antarktis er hennes femte roman. Les mer

Artikler

Utdrag: Sara Stridsberg. Kjærlighetens Antarktis

Les et utdrag av Sara Stridsbergs Kjærlighetens Antarktis
Les mer

Så kort var livet

Da Kjærlighetens Antarktis ble lansert i Sverige, ble mange påminnet om en gammel drapssak i Sverige: Drapet på Catrine da Costa.
Les mer