Nick Hornby

Nick Hornby

Den engelske forfatteren Nick Hornby er født i 1957 og arbeidet som engelsklærer før han ble forfatter på heltid. Etter oppvekst i London, utdannelse ved Cambridge og arbeid som lærer og journalist har Hornby skrevet en rekke kritiker- og publikumsroste bøker.
Med fotballboken "Tribunefeber" som kom i 1992, ble Hornby et kjent navn. Romanen "High Fidelity" - en varm, sørgmodig og utrolig morsom roman om musikk, romantikk og samvittighetsnag - ble en braksuksess. Hans neste roman, "Gutter er gutter" er av det mer alvorlige og sentimentale slaget, og i "Et godt menneske" stiller forfatteren spørsmålet: Hva er et godt menneske? I "Fritt fall" møtes fire høyst ulike mennesker på toppen av et høyhus, alle på selvmordets rand. "Slam" er en herlig og morsom historie om en tenåring som helt uventet blir far. "Juliet, Naked" er en innsiktsfull og morsom bok om forhold, lykke og den vanskelige kjærligheten.

Hornby har oppnådd stor popularitet for sin evne til å skildre sin generasjon og dens samtid på en treffende og underholdende måte, men også med en undertone av alvor.
I tillegg til egne utgivelser har han vært redaktør for novellesamlingen "Samtale med engelen", en bok til inntekt for autistiske barn. Han har også skrevet musikkboka "31 sanger".
"High Fidelity", "Tribunefeber" og "Gutter er gutter" er alle filmet med stor suksess.