Miss Blackpool

Velg format

169 kr
På lager
ISBN
9788203371622
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Vi er i England på 1960-tallet. Da Barbara Parker blir kåret til Miss Blackpool, går det raskt opp for henne at hun ikke vil være missedronning. Hun vil få folk til å le, slik heltinnen hennes, Lucille Ball, gjør. Dermed reiser hun fra familien og hjembyen i nord for å søke lykken i London.

Barbara får jobb i parfymeavdelingen i et kjøpesenter i Kensington, samtidig som hun prøver å finne ut hvordan hun skal bli oppdaget. Et tilfeldig møte med en agent gir henne navnet Sophie Straw og muligheten til å komme på audition til en komiserie. Hun får rollen i en BBC-sitcom, og hele folket forelsker seg i henne og serien.

Men etter hvert begynner samarbeidet mellom de involverte i serien å by på utfordringer, og det skal vise seg at ingenting varer evig når livets prøvelser trenger seg på.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2016
ISBN 9788203371622
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Knut Ofstad
Salgsdato 29.03.2016
Orig. tittel Funny girl
Emne Skjønnlitteratur TV-serier Romaner England 1960-1969

Nick Hornby

Den engelske forfatteren Nick Hornby er født i 1957 og arbeidet som engelsklærer før han ble forfatter på heltid. Etter oppvekst i London, utdannelse ved Cambridge og arbeid som lærer og journalist har Hornby skrevet en rekke kritiker- og publikumsroste bøker.
Med fotballboken "Tribunefeber" som kom i 1992, ble Hornby et kjent navn. Romanen "High Fidelity" - en varm, sørgmodig og utrolig morsom roman om musikk, romantikk og samvittighetsnag - ble en braksuksess. Hans neste roman, "Gutter er gutter" er av det mer alvorlige og sentimentale slaget, og i "Et godt menneske" stiller forfatteren spørsmålet: Hva er et godt menneske? I "Fritt fall" møtes fire høyst ulike mennesker på toppen av et høyhus, alle på selvmordets rand. "Slam" er en herlig og morsom historie om en tenåring som helt uventet blir far. "Juliet, Naked" er en innsiktsfull og morsom bok om forhold, lykke og den vanskelige kjærligheten.

Hornby har oppnådd stor popularitet for sin evne til å skildre sin generasjon og dens samtid på en treffende og underholdende måte, men også med en undertone av alvor.
I tillegg til egne utgivelser har han vært redaktør for novellesamlingen "Samtale med engelen", en bok til inntekt for autistiske barn. Han har også skrevet musikkboka "31 sanger".
"High Fidelity", "Tribunefeber" og "Gutter er gutter" er alle filmet med stor suksess. Les mer