Jahn Otto Johansen

Jahn Otto Johansen

Jahn Otto Johansen, født i 1934, er journalist og forfatter. Han jobbet som utenriksmedarbeider i Morgenposten før han i 1966 begynte som programsekretær i NRK. I 1977 ble han sjefredaktør i Dagbladet. Johansen har vært utenrikssjef i NRK Fjernsynet, korrespondent i Moskva, Washington og Berlin, og var utenrikskommentator i NRK fra 2000 og fram til han gikk av med pensjon i 2004. Han har også vært Fritt Ord-professor ved Instituttet for medier og kommunikasjon, UiO.
Jahn Otto Johansen er en av Norges fremste eksperter på Sentral- og Øst-Europa og har skrevet en rekke bøker fra land i dette området. For sitt arbeid med kulturforståelse og sin behandling av storpolitiske spørsmål har han mottatt flere norske og internasjonale priser. Blant annet fikk han i 1999 den anerkjente spanske sigøynerprisen Premio Hidalgo for sitt sterke engasjement for sigøynernes sak, blant annet gjennom bøkene "Sigøynernes Holocaust" og "Folket som ingen vil ha".
Fra 1999 til 2001 ga Jahn Otto Johansen ut sine erindringer i tre bind: "I grenseland", "Kald krig og varme vennskap" og "Medier, makt og mennesker".

Bøker av Jahn Otto Johansen

 1. Folket som ingen vil ha

  Folket som ingen vil ha

  forfølgelsen av sigøynerne i Øst-Europa
  Jahn Otto Johansen
  Ebok
  Sidetall hentet fra trykt utgave: 2013
  På lager