Marie og hennes elsker

På lager
ISBN
9788203296925
Ebok
kr 159,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203296925
  • Salgsdato: 22.08.2017
  • Språk: Bokmål
I likhet med hundretusener av nordmenn er Jahn Otto Johansen etterkommer av en landssvikdømt. Hans farmor Marie meldte seg inn i NS allerede i midten av 1930-årene - og var stivsinnet nok til å fornye medlemskapet bare uker før krigens slutt. Nei, noen angrende synder var hun så visst ikke, denne damen!

Jahn Otto fylte seks år den våren Norge ble okkupert, og under oppveksten hans ble farmoren knapt nevnt i familien. Det skyldtes ikke bare at Marie var på «feil side», men også at hun i sin tid hadde født Jahn Ottos far utenfor ekteskap og overlatt barnet til fosterforeldre kort etter fødselen. Å få en «lausunge» var den gangen skambelagt i en grad som vi knapt kan forestille oss i dag, og den skammen bar Jahn Ottos far med seg hele livet.

Det var først da Jahn Otto flyttet til Oslo for å studere at han fikk nærmere kontakt med farmoren. Hvem som var hans farfar, fortalte imidlertid Marie aldri. Den gåten overlot hun til etterkommerne å gruble over ...
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…

Jahn Otto Johansen

Jahn Otto Johansen, født i 1934, er journalist og forfatter. Han jobbet som utenriksmedarbeider i Morgenposten før han i 1966 begynte som programsekretær i NRK. I 1977 ble han sjefredaktør i Dagbladet. Johansen har vært utenrikssjef i NRK Fjernsynet, korrespondent i Moskva, Washington og Berlin, og var utenrikskommentator i NRK fra 2000 og fram til han gikk av med pensjon i 2004. Han har også vært Fritt Ord-professor ved Instituttet for medier og kommunikasjon, UiO.
Jahn Otto Johansen er en av Norges fremste eksperter på Sentral- og Øst-Europa og har skrevet en rekke bøker fra land i dette området. For sitt arbeid med kulturforståelse og sin behandling av storpolitiske spørsmål har han mottatt flere norske og internasjonale priser. Blant annet fikk han i 1999 den anerkjente spanske sigøynerprisen Premio Hidalgo for sitt sterke engasjement for sigøynernes sak, blant annet gjennom bøkene "Sigøynernes Holocaust" og "Folket som ingen vil ha".
Fra 1999 til 2001 ga Jahn Otto Johansen ut sine erindringer i tre bind: "I grenseland", "Kald krig og varme vennskap" og "Medier, makt og mennesker".
Mer om forfatteren