Folket som ingen vil ha

forfølgelsen av sigøynerne i Øst-Europa

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203294297
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Debatten om romfolket raser i norske medier og vekker voldsomme følelser. Det som derimot ofte mangler, er kunnskap om romfolket - eller sigøynerne, som mange av dem faktisk foretrekker å bli kalt. Som et bidrag til en mer informert diskusjon utgis Jahn Otto Johansens "Folket som ingen vil ha - forfølgelsen av sigøynerne i Øst-Europa" i nyutgave. Et nyskrevet forord griper rett inn i dagens ordskifte.

"Folket som ingen vil ha" er et dokument om den omfattende undertrykkelsen av sigøynerne, gjennom historien og fram til våre dager. Jahn Otto Johansen hevder at sigøynerne i Øst-Europa til alle tider har vært plassert aller nederst på samfunnsstigen. På bakgrunn av en presentasjon av sigøynernes historie og kultur tar han for seg deres skjebne i de ulike østeuropeiske landene og regionene, med avstikkere til situasjonen i Vest-Europa. Forfølgelsen avtok ikke under de demokratiske regimene som erstattet kommuniststyrene i øst. Johansen påviser hvordan den fortsatt foregår etter et til dels systematisk og grusomt mønster, fra knebling av kulturelle uttrykk til rene pogromaktige, voldelige overgrep.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2013
ISBN 9788203294297
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 20.11.2013
Emne Romfolk Europa Faglitteratur Diskriminering

Jahn Otto Johansen

Jahn Otto Johansen, født i 1934, er journalist og forfatter. Han jobbet som utenriksmedarbeider i Morgenposten før han i 1966 begynte som programsekretær i NRK. I 1977 ble han sjefredaktør i Dagbladet. Johansen har vært utenrikssjef i NRK Fjernsynet, korrespondent i Moskva, Washington og Berlin, og var utenrikskommentator i NRK fra 2000 og fram til han gikk av med pensjon i 2004. Han har også vært Fritt Ord-professor ved Instituttet for medier og kommunikasjon, UiO.
Jahn Otto Johansen er en av Norges fremste eksperter på Sentral- og Øst-Europa og har skrevet en rekke bøker fra land i dette området. For sitt arbeid med kulturforståelse og sin behandling av storpolitiske spørsmål har han mottatt flere norske og internasjonale priser. Blant annet fikk han i 1999 den anerkjente spanske sigøynerprisen Premio Hidalgo for sitt sterke engasjement for sigøynernes sak, blant annet gjennom bøkene "Sigøynernes Holocaust" og "Folket som ingen vil ha".
Fra 1999 til 2001 ga Jahn Otto Johansen ut sine erindringer i tre bind: "I grenseland", "Kald krig og varme vennskap" og "Medier, makt og mennesker". Les mer