16 dager på Lillehammer

folkefest, pinsfeber og floker

Velg format

339 kr
På lager
ISBN
9788203399459
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
«The best olympic winter games ever», ble det sagt om OL 1994.Her gjenopplever vi jubelbruset og dramaet på Lillehammer dag for dag. Er det utskjelte Tonya Harding som står bak overfallet på sin kunstløprival Nancy Kerrigan? Kan Espen Bredesen, jumbo i VM året før, vinne gull i hoppbakken? Vil Vladimir Smirnov, hele Norges favoritt-kasakhstaner, forbli den evige toer?
Vi får også de ukjente historiene, om langrennsløperen fra Fiji, bobkjøreren som hadde kjempet seg forbi snikskyttere og krigsherrer for å komme til Lillehammer, og rørleggeren som gjorde butikken sin om til OL-byens mest populære pub. Og vi får hilse på pinssamlere, pinsmafiaen, pinstyver og mannen som ble Lillehammers rikeste mens pinsfeberen herjet landet.
Helgerud kaster samtidig et skråblikk på OL-historien - helt tilbake til den gang OL var kun for mannlige utøvere «men med kvinnelig applaus som belønning».

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2023
ISBN 9788203399459
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 08.11.2023
Emne Norge 1990-1999 Kulturhistorie Olympiske leker Faglitteratur
Magnus Helgerud

Magnus Helgerud

Magnus Helgerud (f. 1983) er utdannet idéhistoriker fra Universitetet i Oslo. Han er forfatter og spaltist i Aftenposten Innsikt, Weekendavisen og diverse andre magasiner. Han har gitt ut de kritikerroste bøkene "Si meg hvor du reiser" (2018) og "Knytta til hytta" (2020). Les mer

Artikler

Knytta til hytta – på sporet av den norske lykken

Om bortlengsel, familiemuseer, byggeskandalesafari og påskesoundtrack.
Les mer

Utdrag: Knytta til hytta - På sporet av den norske lykken

Hvorfor er vi så knytta til hytta? Er vi født sånn eller blitt sånn? 
Les mer