Wienerbrorskapet

Annen tilknytning:

Velg format

Forventet i salg
169 kr
ISBN
9788203360343
 • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
 • Ebøker kan sendes til Kindle
Guds lys rommer alt du er redd for.

Annette Wetre, den vakre og intelligente datteren til en ledende KrF-politiker er forsvunnet. Sammen med sønnen på tre år er hun en del av den lukkede menigheten Guds lys, som har isolert seg på gården
Solro utenfor Oslo.

Akkurat idet politietterforsker Fredrik Beier får saken, blir Solro åsted for en bestialsk massakre. Da politiet finner et avansert underjordisk laboratorium, innser de at gården skjuler mørke hemmeligheter. Men hvilke? Annette er borte. Sekten er borte. Tilbake ligger bare lik.

Saken viser seg å ha forgreninger tilbake til andre verdenskrig og et internasjonalt brorskap av naziforskere, ledet av en norsk rasebiolog.

Sammen med PST-etterforskeren Kafa Iqbal står Fredrik Beier overfor en krimgåte som vokser til en storpolitisk thriller med endetidssekter og ondsinnede konspirasjoner. Fra anmelderne:

«Her spruter det både med kroppsvæsker, serum og galskap, og actionscenene sitter som pistolskudd - midt i blinken. (...) Den er rett og slett usedvanlig godt skrevet, med en dirrende tone av undertrykt aggresjon i bunn.»
SINDRE HOVDENAKK, VG

«... en gnistrende god debutroman (...) Korte, men kjappe kapitler bidrar til å drive leseren igjennom boka i rekordfart.»
SVEN GJERULDSEN, Tvedestrandsposten

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 445
Utgitt 2016
ISBN 9788203360343
Format Pocket
Språk Bokmål
Salgsdato 13.01.2016
Emne Religiøse bevegelser Oslo Krim Romaner Politi og detektiver Skjønnlitteratur
Ingar Johnsrud

Ingar Johnsrud

Ingar Johnsrud (f. 1974) vokste opp i Holmestrand og har studert journalistikk og filmvitenskap. Han startet sin yrkeskarriere i Jarlsberg Avis og NRK før han kom til samfunnsavdelingen i VG i 2001. Som avisens stringer i Stockholm dekket han Knutby-saken. Ingar Johnsrud var featurejournalist i VG Helg frem til 2015. I dag er han forfatter på heltid. Wienerbrorskapet (2015) var hans debut som forfatter. Både denne boken og de to neste i trilogien, Kalypso (2016) og Korset (2018), har begge fått strålende mottakelse. Trilogien er solgt til 20 land, deriblant Frankrike, Russland, Italia, Nederland og Tyskland. Høsten 2018 lanserte Ingar Johnsrud sin første barnebok, Fargerne. I 2020 kom den frittstående krimromanen Gudmoren. Høsten 2023 kom Patrioter, en thriller fra det politiske miljøet i Norge. Boka ble nominert til Rivertonprisen.

"Johnsruds figurer er troverdige og sammensatte, dialogene er rappe, tempoet er høyt, og plottet er effektivt og skremmende. Et brak av en konspirasjonspolitisk thrillerdebut."

Fra anmeldelse av den danske utgaven av Wienerbrorskapet i BERLINGSKE TIDENE. Les mer

Andre i samme serie

 1. Kalypso
  Kalypso
  Innbundet
  349 kr
  Kommer
 2. Kalypso
  Kalypso
  Ebok
  169 kr
 3. Kalypso
  Kalypso
  Pocket
  199 kr
 4. Kalypso
  Kalypso
  Lydbok (nedlastbar)
  169 kr
 5. Korset
  Korset
  Ebok
  169 kr
 6. Korset
  Korset
  Lydbok (nedlastbar)
  169 kr
 7. Korset
  Korset
  Pocket
  199 kr
 8. Wienerbrorskapet
  Wienerbrorskapet
  Ebok
  169 kr
 9. Wienerbrorskapet
  Wienerbrorskapet
  Pocket
  199 kr

Artikler

Utdrag: Gudmoren av Ingar Johnsrud

Alt hun ønsket seg, var et helt vanlig liv. Alt hun fikk, var hevn.
Les mer

Når mektige aktører ikke respekterer demokratiet og dets spilleregler.

Vi har tatt en prat med Ingar Johnsrud om hans nye bok Patrioter – en politisk thriller som blant annet handler om hvor skjørt og sårbart demokratiet vårt er.
Les mer