Bla i boken

Wienerbrorskapet

Annen tilknytning:

Velg format

Tilbudspris 79 kr Før 169 kr
På lager
ISBN
9788242162144
 • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
 • Ebøker kan sendes til Kindle
Ingar Johnsruds kritikerroste debutbok «Wienerbrorskapet» handler om den aller farligste form for ondskap. Den ondskapen vi gjør av godhet.

Annette Wetre, den vakre og intelligente datteren til en ledende Krf-politiker, er forsvunnet. Sammen med sønnen på tre år er hun en del av den lukkede menigheten Guds Lys, som har isolert seg på gården Solro utenfor Oslo. Saken har knapt landet på skrivebordet til politietterforsker Fredrik Beier før Solro blir åsted for en bestialsk massakre. Da politiet finner et avansert underjordisk laboratorium, innser de at gården skjuler mørke hemmeligheter. Men hvilke? Annette er borte. Sekten er bote. Tilbake ligger bare lik.

Det viser seg at laboratoriet har forgreininger tilbake til andre verdenskrig og et internasjonalt brorskap av naziforskere, ledet av en norsk rasebiolog. Sammen med den unge PST-etterforskeren Kafa Iqbal står Fredrik Beier overfor en krimgåte som vokser til en storpolitisk thriller med endetidssekter og onsinnede konspirasjoner, hvor vår tids terror får næring fra nazitidens levninger.

Terningkast 6: «Her spruter det både med kroppsvæsker, serum og galskap, og actionscenene sitter som pistolskudd - midt i blinken. Først og fremst er det ren og skjær spenning som bærer boken fremover. Den er rett og slett usedvanlig godt skrevet, med en dirrende tone av undertrykt aggresjon i bunn. (...) Innenfor sin sjanger fremstår Johnsrud allerede som en fullbefaren veteran.»
Sindre Hovdenakk, VG

«Med overbevisende letthet turnerer han en kompleks historie med tråder fra annen verdenskrig, til dagens Afghanistan og til en stressende politihverdag i Oslo. (...) som hardtslående actionforteller viser Ingar Johnsrud at han er forbi lærestadiet.»
Turid Larsen, Dagsavisen

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2015
ISBN 9788242162144
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Salgsdato 26.02.2015
Emne Skjønnlitteratur Politi og detektiver Religiøse bevegelser Krim Romaner Oslo
Lest av Ivar Nergaard
Ingar Johnsrud

Ingar Johnsrud

Ingar Johnsrud (f. 1974) vokste opp i Holmestrand og har studert journalistikk og filmvitenskap. Han startet sin yrkeskarriere i Jarlsberg Avis og NRK før han kom til samfunnsavdelingen i VG i 2001. Som avisens stringer i Stockholm dekket han Knutby-saken. Ingar Johnsrud var featurejournalist i VG Helg frem til 2015. I dag er han forfatter på heltid. Wienerbrorskapet (2015) var hans debut som forfatter. Både denne boken og de to neste i trilogien, Kalypso (2016) og Korset (2018), har begge fått strålende mottakelse. Trilogien er solgt til 20 land, deriblant Frankrike, Russland, Italia, Nederland og Tyskland. Høsten 2018 lanserte Ingar Johnsrud sin første barnebok, Fargerne. I 2020 kom den frittstående krimromanen Gudmoren. Høsten 2022 er han aktuell med en thriller fra det politiske miljøet i Norge, Patrioter.

"Johnsruds figurer er troverdige og sammensatte, dialogene er rappe, tempoet er høyt, og plottet er effektivt og skremmende. Et brak av en konspirasjonspolitisk thrillerdebut."

Fra anmeldelse av den danske utgaven av Wienerbrorskapet i BERLINGSKE TIDENE. Les mer

Andre i samme serie

 1. Kalypso
  Kalypso
  Innbundet
  349 kr
  Kommer
 2. Kalypso
  Kalypso
  Pocket
  169 kr
  Kommer
 3. Kalypso
  Kalypso
  Ebok
  169 kr
 4. Kalypso
  Kalypso
  Pocket
  199 kr
  Kommer
 5. Kalypso
  Kalypso
  Lydbok (nedlastbar)
  169 kr
 6. Korset
  Korset
  Ebok
  169 kr
 7. Korset
  Korset
  Lydbok (nedlastbar)
  169 kr
 8. Korset
  Korset
  Pocket
  199 kr
 9. Wienerbrorskapet
  Wienerbrorskapet
  Pocket
  169 kr
  Kommer
 10. Wienerbrorskapet
  Wienerbrorskapet
  Ebok
  169 kr
 11. Wienerbrorskapet
  Wienerbrorskapet
  Pocket
  199 kr

Artikler

Utdrag: Gudmoren av Ingar Johnsrud

Alt hun ønsket seg, var et helt vanlig liv. Alt hun fikk, var hevn.
Les mer