Venninner på Manhattan

en roman om Dorothy Parker og vennene hennes

Velg format

299 kr
På lager
ISBN
9788203451416
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
NEW YORK CITY 1921: Krigen er over, moten er dristig, og det forbudte brennevinet florerer. Fire ekstraordinære kvinner etablerer et sterkt vennskap.
Dorothy Parker: en anerkjent skarp tunge, medlem av Algonquin Round Table, og mer skjør enn hun virker. Jane Grant: den første kvinnelige journalisten for New York Times, og fast bestemt på å starte et nytt magasin hun kaller The New Yorker. Winifred Lenihan: vakker og talentfull Broadway-skuespillerinne, utsatt for seksuell trakassering i filmbransjen. Og Peggy Leech: magasinassistent om dagen, briljant forfatter om natten.
Dette er en 1920-talls versjon av "Sex and the City", der Dorothy Parker - en av de vittigste kvinnene som noensinne har holdt en penn - og hennes tre venninner navigerer gjennom livet, kjærligheten og karrierene sine i New York City.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2024
ISBN 9788203451416
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Bente Rannveig Hansen
Salgsdato 23.04.2024
Orig. tittel The Manhattan girls
Emne Kvinner Vennskap 1918-1939 Romaner Skjønnlitteratur New York Romantikk Historisk litteratur
Gill Paul

Gill Paul

Gill Paul er fra Skottland, men bor nå i England. Hun skriver bestselger-romaner med handling fra moderne historie, som bl.a. Titanic-forliset, Krim-krigen, og den russiske revolusjon. Hun har bakgrunn fra forlagsbransjen i London. Hennes første roman på norsk, I gode og onde dager, kom våren 2017 Les mer

Artikler

En kongelig affære som skaket verden

I En kongelig affære foreneret Gill Paul historiene til prinsesse Diana og Wallis Simpson – to av det britiske kongehusets mest interessante karakterer.
Les mer

Gill Paul er dronningen av historisk drama

Gill Paul skriver bestselger-romaner med handling fra moderne historie, som blant annet Titanic-forliset, Krim-krigen, og den russiske revolusjon.
Les mer

Kvinner og barn først

Hvorfor er vi så fascinert av historien om Titanic?
Les mer