Vampyrens hevn

Annen tilknytning:

Velg format

159 kr
Kommer for salg
11.01.2013
ISBN
9788203215766
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Fullmektig Adamsberg er på en tre dagers konferanse i London sammen med sine to nærmeste kolleger. Alt var ment å være hyggelig og avslappet inntil en makaber hendelse alarmerer deres kollega Radstock fra Scotland Yard. En masse gamle sko er plassert på fortauet utenfor den kjente Highgate gravlund - og alle skoene har føtter i dem!
Det makabre slutter ikke her, men bringer Adamsberg tvers gjennom Europa i forsøket på å finne sammenheng i opptil flere spesielle forbrytelser.

"Vargas har en helt spesiell stil, som er en fest å lese (...) Både trofaste fans og krimentusiaster som hittil ikke har oppdaget Adamsbergs verden, kan glede seg. 'Vampyrens hevn' er rett og slett gull."
Ingrid Brekke, Aftenposten (terningkast 6)

"... hun kommer mer enn helskinnet fra det denne gangen også. Det gjør utrolig nok også de fleste faste bipersoner. Vi gleder oss stort til å møte dem igjen, og vi gleder oss over at Vargas fortsatt er i sin egen divisjon - også kvalitetsmessig."
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

"Fred Vargas sprudlende fortellertalent gjør henne til en kriminallitteraturens Paasilinna."
Arne Guttormsen, Vårt Land

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2012
ISBN 9788203215766
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Anne Elligers
Salgsdato 11.01.2013
Orig. tittel Un lieu incertain
Emne Romaner Europa Krim Politi og detektiver Skjønnlitteratur
Fred Vargas

Fred Vargas

Fred Vargas er født i Paris i 1957. Hun er utdannet arkeolog og middelalderspesialist. Hun har skrevet en rekke kriminalromaner, slått alle franske salgsrekorder for krim og vunnet flere prestisjetunge priser. Blant annet har hun nå tre ganger blitt tildelt den britiske International Dagger Award. Bøkene hennes er oversatt til over 40 språk og er solgt i mer enn 10 millioner eksemplarer.
Vargas' første bok på norsk,"Mannen med de blå sirklene", utkom i 2003. For "Varulven" (norsk utg. 2004) mottok forfatteren Grand Prix du roman noir de Cognac 2000 og Prix Mystères de la Critique 2000. Med "Stikk av og bli borte lenge" (norsk utg. 2005), må hun uten tvil kunne benevnes som den franske krimdronningen. Både "Neptuns tenner" (2007) og "Den tredje jomfru" (2008) fikk strålende omtaler av norske kritikkere. I 2010 kom "Vampyrens hevn" og i 2011 "Den rasende horden".

Om "Den tredje jomfru"
"Fred Vargas har ypperlige miljøskildringer og et fargerikt persongalleri - den franske krimdronningen fortjener mange lesere."
Sølvi Wærhaug, VG

Om "Neptuns tenner"
"Serien vokser i kompleksitet, frodighet, litterær verdi og underholdningsverdi etter hvert som persongalleriet fylles av fabelaktige figurer. (...) Dette er rett og slett en krimroman som har alt."
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

"Franske Fred Vargas har skapt en av moderne krimlitteraturs mest originale helter."
Kurt Hanssen, Dagbladet Les mer