Ut og finne bestefar

Velg format

379 kr
Kommer for salg
24.04.2020
ISBN
9788203375590
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Bestefar er på rømmen, og han nekter seg ingenting
Bestefar må finnes og hentes hjem, nærmest koste hva det koste vil.
Bestefar Verneri Väisänen handler med skinn og har vært med på mye. Han har overlevd kampene både under Innbyrdeskrigen og Vinterkrigen, men på hjemmebane regjerer kona, og hans eneste løsning for å unngå hennes tyranniske grep, er å stikke av. Det har han gjort før under forskjellige påskudd.
Men nå er altså grensa nådd og det er bestemor som gir ordren og som forsyner sitt barnebarn Aakusti med nok penger til det som kan bli en vanskelig jakt.
Men på ferden våkner også unge Aakusti sin reiselyst. Og når han finner bestefar, har ingen av dem lyst til å dra hjem og fra Sameland følger vi dem videre på en heidundrende reise gjennom Europa.
I Ut og finne bestefar møter vi Paasilinna på sitt beste.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 206
Utgitt 2020
ISBN 9788203375590
Format Innbundet
Språk Bokmål
Oversetter Ellen Holm Stenersen
Salgsdato 20.04.2020
Orig. tittel Isoisää etsimässä
Emne Besteforeldre Humor Europa Reiser Skjønnlitteratur Flukt Romaner
Arto Paasilinna

Arto Paasilinna

Arto Paasilinna (1942 - 2018) har en stor litterær produksjon bak seg. Han debuterte som skjønnlitterær forfatter i 1972, men det store gjennombruddet kom med "Harens år" i 1975. I dag er hans bøker oversatt til bortimot 50 språk, og forfatteren er tildelt en rekke litterære priser i bl.a. Italia og Frankrike. En rekke av bøkene hans er etter hvert utkommet på norsk: "Harens år", "Den ulende mølleren", "De hengte revenes skog", "Kollektivt selvmord", "Den elskelige giftblandersken", "Den senile landmåleren", "Tordengudens sønn", "Prosten og hans forunderlige tjener", "En lykkelig mann", "Volomari Volotinens første kone og andre gamle ting", "Adam og Eva", "Den klønete skytsengelen" og "Herre min hatt". Paasilinna er blitt en populær forfatter internasjonalt med et totalt salg på 8 millioner. Les mer