Synd

notater fra en småby

Velg format

429 kr
På lager
ISBN
9788203450976
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Byen var en gang et symbol på fremtidstro og vekst, en hovedåre i britisk industri, et sted der menn slet og gravde dypt under bakken i kullstøv og mørke. Det var farlig og helseskadelig arbeid, men det betydde noe. Byen betydde noe, innbyggerne betydde noe. Men nå?

Brødrene Alex og Brian har tilbrakt livet i gruvene, akkurat som far og farfar før dem. Nå er det ingen som har bruk for dem lenger, og ingen plass til dem, bortsett fra på puben. Alexs sønn Simon husker ikke gruvene. Han jobber med telefonsalg og sexarbeid på nett for å finansiere drag-nummeret sitt han drømmer om å gjøre i hjembyen.

Andrew McMillans korte, utsøkte fortelling om tre generasjoner menn i Yorkshire, er en klagesang over en tapt livsstil og gamle hemmeligheter, og en feiring av motstandsvilje og evnen til forandring.

«Synd er en intelligent utforskning av den maskuline arbeideridentitetens gruveganger. (...) McMillan viser at det er mye effektiv kommunikasjon også i de sammenbitte mannelepper. Alt i alt er dette en kompleks liten bok, hvor noe av det flotteste er hvordan McMillan lar den nå nedlagte gruva hjemsøke nåtiden.» Eirik Riis Mossefinn, Klassekampen

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 173
Utgitt 2024
ISBN 9788203450976
Format Innbundet
Språk Bokmål
Oversetter Bjørn Alex Herrman
Salgsdato 14.02.2024
Orig. tittel Pity
Emne Gruvedrift England Romaner Menn LHBT Skjønnlitteratur Slekter
Andrew McMillan

Andrew McMillan

Andrew McMillan (f.1988) er poet og forfatter fra Yorkshire, Storbritania. Debutsamlingen Fysisk er den første lyrikkboken som tildelt Guardian First Book Award, i tillegg til et titalls andre priser. I 2019 ble den kåret til en av de 25 beste lyrikkutgivelsene de siste 25 årene av den britiske Bokhandlerforeningen.


McMillan underviser på The Manchester Writing School på Manchester Metropolitan University. Synd er hans første roman. Den utgis på engelsk i februar 2024 og er under oversettelse til en rekke språk. Les mer