Bla i boken

Sett ut en vaktpost

Annen tilknytning:

Velg format

149 kr
På lager
ISBN
9788242162540
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Ny roman fra forfatteren av "Drep ikke en sangfugl". En litterær verdenssensasjon om raseskille og kjærlighet.

Maycomb, Alabama midt på femtitallet. 26 år gamle Jean Louise Finch - eller Scout, som alle kaller henne kommer hjem fra New York for å besøke sin kjære, aldrende far, Atticus. Her møter hun rasemotsetninger og et politisk kaos som truer med å snu opp ned på den hvite sørstatskulturen. Scout gjør rystende oppdagelser både i egen familie og i byen der hun er født og oppvokst. Ikke bare strever hun med å forstå sin fars holdninger, men også egne tanker om rase, kjønn og klasse er vanskelige å hanskes med. Scout tvinges til å ta stilling, både personlig og politisk og, ikke minst, til å lytte til sin egen samvittighet.

"Sett ut en vaktpost" er Harper Lees første roman på over femti år og er en oppfølger til verdensklassikeren "Drep ikke en sangfugl" (1960)

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2015
ISBN 9788242162540
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Oversetter Ragnhild Eikli
Salgsdato 24.08.2015
Orig. tittel Go set a watchman
Emne Skjønnlitteratur Alabama Småbyer Etterkrigstiden Familie Romaner Rasisme
Lest av Bodil Vidnes-Kopperud

Harper Lee

Harper Lee ble født i 1926 i Monroeville, Alabama. Hennes hittil eneste roman "Drep ikke en sangfugl" (1960) ble umiddelbart en bestselger, og hun har fått et utall litterære priser og utmerkelser, inkludert Pulitzer-prisen og The Presidential Medal of Freedom. Romanen er blitt en klassiker og er solgt i over 30 millioner eksemplarer.

Harper Lee avsluttet "Sett ut en vaktpost" i midten av 1950-årene, men hennes redaktør overtalte henne til å skrive en bok om Scout og hennes barndom. Dette ble "Drep ikke en sangfugl". Da denne romanen ble utgitt i 1960, la Harper Lee "Sett ut en vaktpost" til side og gikk aldri tilbake til den. Originalmanuskriptet var antatt borte helt fram til høsten 2014, da Lees venn og advokat Tonja Carter fant den på et sikkert sted, der den var festet sammen med originalmanuskriptet til "Drep ikke en sangfugl". Les mer