Bla i boken

Drep ikke en sangfugl

Annen tilknytning:

Velg format

149 kr
På lager
ISBN
9788242162533
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
«Skyt så mange skjærer dere vil, men husk at det er en stor synd å drepe en sangfugl.»

Dette er rådet sakfører Atticus Finch gir sine barn Scout og Jem mens han selv forsvarer en farget mann som er tiltalt for å ha voldtatt en hvit kvinne. Handlingen utspilles i en liten sørstatsby i 1930-årene, og voldsomme hendelser slår brutalt inn i de to barnas trygge liv - hendelser som gir dem et brått innblikk i de voksnes merkelige og fremmede verden. Gjennom barnas blikk skildrer forfatteren menneskers irrasjonelle holdninger til raser og klasseskiller med varme og nådeløs ærlighet.

«Drep ikke en sangfugl» (1960) ble en bestselger over natten. I 1961 fikk forfatter Harper Lee Pulitzer-prisen, og hun har også fått en rekke andre litterære priser og utmerkelser. Romanen er blitt en tidløs klassiker, den er oversatt til 40 språk og er solgt i over 30 millioner eksemplarer verden over.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2015
ISBN 9788242162533
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Oversetter Magli Elster
Salgsdato 17.06.2015
Orig. tittel To kill a mockingbird
Emne Lydbøker Klassisk litteratur Romaner 1918-1939 Alabama Rettsvesen Rasisme Småbyer Skjønnlitteratur
Lest av Bodil Vidnes-Kopperud

Harper Lee

Harper Lee ble født i 1926 i Monroeville, Alabama. Hennes hittil eneste roman "Drep ikke en sangfugl" (1960) ble umiddelbart en bestselger, og hun har fått et utall litterære priser og utmerkelser, inkludert Pulitzer-prisen og The Presidential Medal of Freedom. Romanen er blitt en klassiker og er solgt i over 30 millioner eksemplarer.

Harper Lee avsluttet "Sett ut en vaktpost" i midten av 1950-årene, men hennes redaktør overtalte henne til å skrive en bok om Scout og hennes barndom. Dette ble "Drep ikke en sangfugl". Da denne romanen ble utgitt i 1960, la Harper Lee "Sett ut en vaktpost" til side og gikk aldri tilbake til den. Originalmanuskriptet var antatt borte helt fram til høsten 2014, da Lees venn og advokat Tonja Carter fant den på et sikkert sted, der den var festet sammen med originalmanuskriptet til "Drep ikke en sangfugl". Les mer