Ryper i solnedgang

fortellinger

Velg format

429 kr
På lager
ISBN
9788203397233
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Femten helt nye historier fra en av verdens største forfattere.
I «Ryper i solnedgang» gir Atwood oss en gruppe gamle akademikervenninner som drikker drinker på formiddagen og krangler om hvem som faktisk lå med hvem for seksti år siden, en historie om seksualitet og forplantning i forlengelsen av Gilead-universet, og en datter som lurer på om moren er en heks.

Her er også elskede katter, en forvirret snegle, Martha Gellhorn, George Orwell, filosof-matematiker-astronom Hypatia av Alexandria og et romvesen som har fått jobben med å gjenfortelle menneskenes eventyr. I hjertet av samlingen, fortellingen om et ektepar som reiser langt og bredt sammen, om øyeblikkene, de små og store, som til sammen utgjør et langt liv i kjærlighet - og om det som kommer etterpå.

«For nokre ryper! Tilbakeblikk og dystopiar i vilter leik: Margaret Atwood turnerer nostalgi og science fiction med herleg snert.» Marta Norheim, NRK

«I disse fortellingene er det mange solen er i ferd med å gå ned for. Likevel er det først og fremst livets fylde Atwood - på dempet, men krystallklart vis - skriver frem (...) Inger Gjelsvik har gjort en strålende jobb med oversettelsen, og hun grublet sikkert litt på hva den norske tittelen skulle bli. «Ryper i solnedgang». Det dreier seg ikke om fugler, nei, i tilfelle noen skulle lure - men om «old babes», som det heter i originalen. Kaja Schjerven Mollerin, Klassekampen

«Ryper i solnedgang er en forholdsvis forsonende samling historier. (...) på sitt beste kjennes Ryper i solnedgang som å komme hjem til en klok, eldre dame som kan fortelle at verden er ille, ja, men den er da også virkelig vakker.» Ida Vågsether, Morgenbladet

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 278
Utgitt 2023
ISBN 9788203397233
Format Innbundet
Språk Bokmål
Oversetter Inger Gjelsvik
Salgsdato 25.05.2023
Orig. tittel Old babes in the woods
Emne Skjønnlitteratur Aldring Vennskap Noveller
Hilde Mobæk Tranum

Hilde Mobæk Tranum

Margaret Atwood er født i Canada i 1939. Hun er utdannet ved University of Toronto og Harvard. Atwoods bøker er oversatt til 33 språk og har gitt henne en rekke priser, blant annet Bookerprisen i 2000 for Den blinde morderen, og i 2019 for Gileads døtre. I kjølvannet av tv-serien basert på Tjenerinnens beretning fra 1985 har Atwood nådd ut til stadig nye lesere.

Les mer

Artikler

Gileads døtre – Atwoods litterære triumf!

Lovet være. Margaret Atwood med frydefull genistrek. Årets mest hypede roman er strålende i partiene der den skildrer makten innenfra, skriver Aftenposten. Gileads døtre er en sterk blanding av mesterlig historiefortelling og briljant samfunnsinnsikt. Les første kapittel her.
Les mer

Les Tjenerinnens beretning: boka bak TV-serien

«Bedre betyr aldri bedre for alle, sier han. Det betyr alltid verre for noen.» Les Tjenerinnens Beretning, boka bak HBO Nordic-serien the Handmaid’s Tale.
Les mer