Rosarium

Velg format

Tilbudspris 375 kr Før 429 kr
På lager
ISBN
9788203376726
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Rosarium er en slektsfortelling i tre deler, som strekker seg over 100 år og flere kontinenter.

I første del flykter Bror og Søster fra krigen inn i Bia?owie?askogen - Europas eneste urskog (og tidlig på 1900-tallet tsarens jaktmarker). Søster glemmer gradvis foreldrenes språk og begynner etter hvert å ligne mer og mer på det plantelivet som omgir henne - i så stor grad at huden hennes har et tydelig grønnskjær når tsarens sønn kommer over henne under en jaktutflukt.

I del to møter vi botanikeren Johanne, født Johannes, som arbeider med å samle planter fra ulike kontinenter for å bevise at urkontinentet Pangaea har eksistert. Han finner søsters barn innestengt i et kloster, sammen med en helt spesiell rose.

I tredje del møter vi Johannes barn og barnebarn på vei til USA for å feire Johannes 100-årsdag. Den eneste som må bli hjemme er oldebarnet Fine, hun er syk, huden hennes er begynt å bli grønn. Når resten av familien kommer fram til Johannes hus, er jubilanten forsvunnet. Og etter hvert som de leter er det som om gåten om Johanne, hennes vitenskapelige arbeid og familiens egentlige opphav, fortsetter å vokse seg større og villere.

«... en bugnende godteributikk for folk som elsker spekulativ litteratur med innslag av det overnaturlige og grensesprengende. (...) ellevill fortellerglede, tidsriktig naturmystikk og blomstrende språk som er kyndig oversatt av Hilde Rød-Larsen.» Inger Bentzrud, Dagbladet

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 393
Utgitt 2023
ISBN 9788203376726
Format Innbundet
Språk Bokmål
Oversetter Hilde Rød-Larsen
Salgsdato 26.01.2023
Orig. tittel Rosarium
Emne Botanikk Romaner Russland Slekter Danmark 1900-tallet Polen Klimatologi Skjønnlitteratur USA
Charlotte Weitze

Charlotte Weitze

Charlotte Weitze (f. 1974) er forfatter og dramatiker. Hun debuterte med novellesamlingen «Skifting» i 1996 som hun mottok Bogforums Debutantpris for. Hun er cand.mag i folkloristikk og flere av bøkene hennes foregår i et grenseland mellom et realistisk og et eventyrlig univers. Rosarium (2021) ble nominert til DRs romanpris 2022 og Weekendavisens Litteraturpris 2022. Bøkene hennes er oversatt til flere språk. Les mer