Pike med perleøredobb

ISBN
9788203371325
Pocket
kr 179,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203371325
  • Orig. tittel: Girl with a pearl earring
  • Oversetter: Ragnhild Eikli
  • Salgsdato: 01.02.2016
  • Språk: Bokmål
  • Sider: 238
Solgt i over 2 millioner eksemplarer!
Den nederlandske maleren Jan Vermeers maleri "Pike med perleøredobb" har inspirert Tracy Chevalier til å skrive denne vakre og spennende historien fra 1600-tallets Nederland. Romanen forteller om en ung jente som kommer til Vermeer som tjenestepike, og som etter hvert blir både assistent og modell for den kjente maleren. Det utvikler seg et følelsesmessig forhold mellom de to, og dette gir grobunn for sjalusi og intriger innen Vermeers familie. Når maleriet er ferdig, venter et dramatisk oppgjør. Fra anmelderne:
"En vakker, billedrik, sart og poetisk roman. Det er så aldeles nydelig når noen lager en fortelling som går utenom allfarvei! Det har amerikanske Tracy Chevalier gjort med romanen 'Pike med perleøredobb'."
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

"Det er ganske mesterlig gjort, og det samme kan sies om Ragnhild Eiklis oversettelse ..."
Kjell Olaf Jensen, Aftenposten

"... en fin liten fortelling. Som en blomst folder den seg forsiktig ut."
Tonje Tveite, Dagbladet
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…

Tracy Chevalier

Tracy Chevalier er amerikansk, men flyttet til London i 1984 og er blitt der siden. Hun debuterte med romanen "The Virgin Blue" i 1997. Med romanen "Pike med perleøredobb" (på norsk 2003) fikk Tracy Chevalier sitt store internasjonale gjennombrudd. Boken er blitt filmatisert med Scarlett Johannson og Colin Firth i hovedrollene. På norsk er også utkommet "Damen og enhjørningen" (2004), "Uskyld" (2007) og "Englefall" (2010).
Mer om forfatteren