Opphold

roman
Annen tilknytning:

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203358142
 • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
 • Ebøker kan sendes til Kindle
Romanen "Opphold" er en frittstående oppfølger av den kritikerroste "Hagesang" fra 2011. Der "Hagesang" handlet om Sylvia, er det mannen hennes, Mikkel, som fører ordet denne gangen.

Ingen vet hvor Sylvia er. Ingen vet om hun kommer tilbake. Mikkel og barna venter - og venter ikke. Dagene blir mørkere, det blir høst, og i nabohuset, som kalles Gjennomtrekket, bor en familie som søker asyl. De to familiene søker gradvis sammen.

"Opphold" er en roman om kjærlighet og død, om ansvar og ansvarsfraskrivelse, om voksne og om barn, og om et uutholdelig fravær. Og kanskje er dette aller mest en fortelling om hvordan vi lever livet vårt, alene og sammen, der den krevende barmhjertigheten blir satt på prøve, igjen og igjen. "«Opphold» er en interessant, fint skrevet roman ..."
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

"Mangefasettert, ømt og velskrevet ... (...) Jeg blir trollbundet av den kjærlighetserklæringen romanens fortelling er til [Sylvia] - og til livet. Og berørt av hvordan forfatteren greier å framstille sorg, frykt og kjærlighet som en nesten praktisk håndterlig del av hverdagen. Det er gripende framstilt i en nesten melankolsk tone, samtidig som de gradvise avsløringene skaper spenning også på handlingsplanet."
Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

"Det er vakkert , det er en litteratur som handler om oss."
Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampen

"Ekstensielt alvor: Aasne Linnestå skiller seg fra bermen med kraft av det egenrådige i både språk og karakterer."
Morgenbladet

"Aasne Linnestå skriver klokt om å leve sammen, om hverdagen i skyggen av kunsten og om verden utenfor ens egne kriser."
Annette Orre, Vårt Land

"... en roman med bare tapere, enten de er ofre for andres nådeløse kunstneriske selveksponering og skrivebegjær eller deres politiske eksesser på liv og død. Om det har Aasne Linnestå med «Opphold» skrevet en roman som river."
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

"Et betydningsfullt og kjærkomment bidrag til den norske samtidslitteraturen ... Linnestå skriver fram et unikt, eksemplarisk og kjærlig forsøk på å se et annet menneske."
Hanne Kristin Wolden, Vinduet

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2014
ISBN 9788203358142
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 11.09.2014
Emne Sorg Skjønnlitteratur Flyktninger Familie Romaner
Aasne Linnestå

Aasne Linnestå

Aasne Linnestå (født 1963) er romanforfatter, lyriker og dramatiker, oppvokst på Rjukan, men er nå bosatt i Oslo. Linnestå er utdannet cand.mag fra Universitetet i Oslo og har også studert ved Forfatterstudiet i Bø. Hun skriver dikt, skuespill, librettoer, romaner og noveller. Diktene hennes har vært publisert i en rekke antologier, aviser og tidsskrifter.

Linnestå debuterte i 2000 med diktsamlingen "Små, hellige løgner". Hun har også skrevet den lyriske dokumentaren "Stanislaw. En forestilling" (2002) og i 2006 kom hennes første roman, "Utland", et psykologisk portrett av en ung kvinne, som hun høstet meget gode anmeldelser for. Også for romanene "Krakow" (2007) og "Hagesang" (2011) fikk hun strålende anmeldelser. Sistnevnte ble kåret til en av årets beste bøker i 2011 av både Dagbladet og Klassekampens anmeldere.

Diktboken "Morsmål" kom i 2012, og selv om det utvilsomt er poesi, kan den også leses som en roman. Boken omhandler temaene konflikt og kjærlighet, og utforsker hva som skjer om vi slipper den som har opplevd noe traumatisk helt innpå oss. I "Morsmål" møter en norsk kvinne en annen kvinne fra et sted utenfra, et sted bortenfor Europas grenser. Møtet utfordrer dem begge, språklig, kulturelt, emosjonelt.

Romanen "Opphold" (2014) er en frittstående oppfølger til "Hagesang". Med "Mamma er et annet sted" (2015) debuterer Aasne Linnestå som ungdomsromanforfatter. I 2018 kom Linnestå med lyrikksamlingen "Hu".

I 2017 mottok Aasne Linnestå Mads Wiel Nygaards legat for sitt forfatterskap, og i 2018 fikk hun Amalie Skram-prisen. Les mer

Andre i samme serie

 1. Hagesang
  Hagesang
  Pocket
  199 kr
  Kommer

Artikler

Hvorfor skriver du, Aasne Linnestå?

"Skal man være en god forfatter, må man også være en god leser." sier Aasne Linnestå. Sitatet har hun hentet fra sin lærer Eldrid Lunden.
Les mer

Johannas åpenbaring

Aasne Linnestå skriver med et viljesterkt eksistensiet-politisk driv, skriver Klassekampen om Johannas åpenbaringer. En lavmælt og elegant roman om verdenssmerte, privat sorg og kjærlighet, mener Dagsavisen. Les utdrag fra romanen og hør den fine samtalen med Linnestå i Åpen bok.
Les mer

Knallrød leppestift på julaften

Johannas åpenbaringer er en roman om kjærlighet - til dyr, natur og mennesker, i en verden som kjennes overveldende og grenseløs.
Les mer