Søstre i krig

Velg format

299 kr
På lager
ISBN
9788203374968
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Året er 1854. Lucy Harvington trosser sin familiens formaninger og giftet seg med offiseren Charlie Harvington. Sammen drar de til Ukraina hvor han skal kjempe i Krimkrigen. Lucy og de andre kvinnene blir maktesløse i møte med krigens redsler. Her dag frykter de for mennenes liv, og det er syke og skadde soldater overalt. De oppdager også at hæren ikke har ofret en tanke på kvinnene som følger mennene til fronten. Og hva om Charlie dør - hva skjer med Lucy da?
Dorothea blir så bekymret for Lucy, at hun på tross av familiefeiden drar for å finne henne. Hun slutter seg til en delegasjon sykepleiere under ledelse av Florence Nightingale. Ingen av søstrene aner hvilke prøvelser de vil møte på hver sin kant. De plages av sykdommer og strever med den nådeløse kulden. Men i skyggen av krigens redsler finnes også muligheter til å oppleve kjærligheten.

«Nydelig historisk roman om Krimkrigen. (...) Denne romanen byr på levende og rystende beskrivelser av krigens mange redsler, men handler også om oppofrelse og kjærlighet...» Nina Andrea Okun, Sandefjord bibliotek.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2023
ISBN 9788203374968
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Bente Rannveig Hansen
Salgsdato 08.08.2023
Orig. tittel No place for a lady
Emne Søsken Krig 1850-1899 Romaner Skjønnlitteratur Ukraina Romantikk Historisk litteratur
Gill Paul

Gill Paul

Gill Paul er fra Skottland, men bor nå i England. Hun skriver bestselger-romaner med handling fra moderne historie, som bl.a. Titanic-forliset, Krim-krigen, og den russiske revolusjon. Hun har bakgrunn fra forlagsbransjen i London. Hennes første roman på norsk, I gode og onde dager, kom våren 2017 Les mer

Artikler

En kongelig affære som skaket verden

I En kongelig affære foreneret Gill Paul historiene til prinsesse Diana og Wallis Simpson – to av det britiske kongehusets mest interessante karakterer.
Les mer

Gill Paul er dronningen av historisk drama

Gill Paul skriver bestselger-romaner med handling fra moderne historie, som blant annet Titanic-forliset, Krim-krigen, og den russiske revolusjon.
Les mer

Kvinner og barn først

Hvorfor er vi så fascinert av historien om Titanic?
Les mer