Meg mot røkla (eller Amerikas forente stater)

Velg format

169 kr
På lager
ISBN
9788203373640
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
En bitende satire over en ung svart manns oppvekst og hans forsøk på å gjeninnføre slaveriet. Den utfordrer alle de sentrale grunnsetningene i den amerikanske konstitusjonen, folkerettsbevegelsen, far-sønn-forholdet og sist men ikke minst det aller helligste: likhet mellom rasene. Hovedpersonen, Me, er vokst opp i den troen at alt skal bli bra når faren får utgitt sitt pionerarbeid om rasespørsmål.
Så dør faren og Me står alene uten både penger og familie. Inspirert av desperasjonen i hjembyen Dickens, som er hvisket vekk fra kartet, bestemmer han seg for å gå drastisk til verks. Planene hans er like vanvittige som de er kontroversielle og hans aller første medhjelper blir Hominy Jenkins, den aller siste gjenlevende Rakkerungen.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2018
ISBN 9788203373640
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Vibeke Saugestad
Salgsdato 09.02.2018
Orig. tittel The sellout
Emne Diskriminering Fedre Skjønnlitteratur Romaner Afro-amerikanere California
Paul Beatty

Paul Beatty

Paul Beatty, født 1962 i Los Angeles. Han har skrevet en rekke romaner, hvorav debuten, Hvitmannsshuffle kommer ut på norsk igjen samtidig med denne utgivelsen. Han er også forfatter av to diktsamlinger og var redaktør av Hokum: An Antology of African-American Humor. Han bor i New York. Les mer

Andre i samme serie