I skyggen av Bysants

På lager
ISBN
9788203214233
Ebok
kr 159,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203214233
  • Orig. tittel: From the holy mountain
  • Oversetter: Ellinor Kolstad
  • Salgsdato: 12.09.2016
  • Språk: Bokmål
I år 578 dro munken Johannes Moscho og hans elev sufien Sophronius, på en reise gjennom hele det bysantiske keiserdømmet. I 1994 foretar den britiske forfatteren og journalisten William Dalrymple den samme reisen med munkens opptegnelser i bagasjen. Ferden, som går fra Hellas til Egypt, via bl.a. Tyrkia, Syria og Libanon, gir et fascinerende innblikk i områdets historiske og religiøse utvikling - og ikke minst bakgrunnen for mange av vår tids dramatiske konflikter. William Dalrymple møter en verden med urgamle klostre som har overlevd århundrer med islamsk styring, men som nå står i fare for å forsvinne.
Gjennom hele denen fascinerende reisen får leseren samtidig et fargerikt innblikk i hvordan Moscho opplevde denne turen for over 1500 år siden.

William Dalrymple har skrevet en rekke prisbelønte reiseskildringer. I skyggen av Bysants beskriver til fulle hans evne til å formidle kunnskap på en både intelligent og poetisk måte.
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…

William Dalrymple

William Dalrymple er født I Skottland og vokst opp på kysten av Firth of Forth. Han har skrevet seks bøker hvorav "City of the Djinns" ble tildelt Thomas Cook Travel Book Award i 1994 og Sunday Times Young British Writer of the Year Award. Også boken "White Mughals" innbrakte mange priser, bl.a. den prestisjetunge Wolfson Prize for History 2003 og Scottish Book of the Year Prize. I Norge er Dalrymple først og fremst kjent for den kritikerroste "I skyggen av Bysants".
William Dalrymple er medlem av Royal Society of Literature og Royal Asiatic Society. I 2002 ble han tildelt Mungo Parkmedaljen av Royal Scottish Geographical Society for «sitt fantastiske bidrag til reiselitteraturen» og Sykes Medal of the Royal Society of Asian Affairs i 2005 for sitt bidrag til forståelsen av samtidig islam. Han har dessuten mottatt priser for TV-serier og en artikkel om madrasaene i Pakistan. På norsk finnes også boka "I Kalis tid" og "Den siste mogul".
Mer om forfatteren