I love Dick

Velg format

Tilbudspris 119 kr Før 169 kr
På lager
ISBN
9788203372605
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
I LOVE DICK er et feministisk geriljaskrift. Det er rett og slett en av de viktigste bøkene skrevet om menn og kvinner i det forrige århundret.

"Jeg vet at det fantes en tid før jeg leste Chris Kraus I LOVE DICK (Det er faktisk bare fem år siden), men det er vanskelig å forestille seg; noen kunstverk har en sånn innvirkning på deg." skrev anmelderen Sheila Heti om I love Dick. Det er noe eget ved denne boka som ser ut til å merke enkelte lesere for livet.

I LOVE DICK har som de fleste andre et skjelett. Den handler om den eksperimentelle filmskaperen Chris Kraus som er gift med den betydelig eldre franske kulturteoretikeren og filosofen Sylvère Lotringer. Forholdet deres skranter.

En kveld spiser de middag med den amerikanske kulturkritikeren Dick og Chris blir hodestups forelsket. Hun begynner å skrive brev til ham, mannens hennes er behjelpelig med brevskrivingen og er vel tilbøyelig til å se på det som et kunstprosjekt. Få av brevene blir sendt, men vi får lese dem.

Men romanen er også så mye mer. Den kan også leses som et konseptuelt kunstobjekt, hyperbevisst metaroman, kjønnsfilosofisk manifest, kunstpolitisk kritikk eller skandaløs bekjennelseslitteratur.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2017
ISBN 9788203372605
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Knut Ofstad
Salgsdato 02.02.2017
Orig. tittel I love Dick
Emne USA Feminisme Biografisk litteratur Ekteskap og parforhold Romaner Skjønnlitteratur Kjærlighet

Chris Kraus

Andre i samme serie