Den mørke materien

Philip Pullmans utrolig spennende trilogi er noe av det beste skrevet for ungdom innen fantacy. Det gyldne kompasset er første bok i serien om Lyra

I Det gyldne kompasset møter vi Lyra, som er forutbestemt til å spille en viktg rolle i dette fantastiske eventyret. Hun bor i den rolige byen Oxford, men i det siste har det skjedde mye uforklarlig og spennende. Når Lyra får det underlige og hemmelighetsfulle alethiometeret, begynner en utrolig reise som bringer henne i onkelens fotspor og til det iskalde Svalbard, der heksene regjerer og isbjørner slåss. Skjebnen som venter på henne, vil få enorme konsekvenser langt utenfor grensene til den verdenen hun kjenner.

Det gyldne kompasset er første bok i Philip Pullmans trilogi Den mørke materien. Boken er også blitt film. Resten av historien om Lyra finner du i Den skarpeste kniven og En kikkert ful av rav.

Bok 2: Den skarpeste kniven

Universets grenser har åpnet seg, og Lyras venn ligger død ved hennes føtter. Nå har Lyra tatt spranget inn i en ny og fremmed verden for å finne morderen, for å få hevn og svar på sine mange spørsmål.

Her møter hun Will, som allerede har et menneskeliv på samvittigheten. Sammen begir de seg ut på en farefull ferd i det fremmede. Sammen må de finne et mektig og hemmelig verktøy som mennesker fra mange verdener vil drepe for å kunne eie.


Den skarpeste kniven er den andre boken i trilogien Den mørke materien.

Bok 3: En kikkert av rav

Den fryktelige krigen som heksene har spådd skal komme, er på frammarsj. Will er Knivbæreren, og han må gi det mektigste våpen i verden, Den skarpeste kniven, til Lord Asriel. Det er et farlig oppdrag, men Will må ta det alene, for han og Lyra er kommet fra hverandre. De er begge i stor fare. 

En kikkert av rav er den siste boken i Philip Pullmans trilogi Den mørke materien. For denne boken ble forfatteren tildelt den prestisjefylte Whitbread-prisen.
 

Philip Pullman

Philip Pullman er britisk forfatter født i Norwich i England, 19. oktober 1946. Han har skrevet en rekke barne- og ungdomsbøker og er mest kjent for den bestselgende triologien "Den mørke materien". Første del, "Det gylne kompasset", er blitt en internasjonal storfilm.

Philip Pullman er blitt tildelt flere litteraturpriser. Blant annet fikk han Whitbread Book of the Year-prisen i 2002 for siste bok i "Den mørke materien" - "En kikkert av rav". Det er første gang denne prisen er tildelt en barnebok. I 2005 fikk han Astrid Lindgren-prisen for sitt samlede forfatterskap.
Les mer

Vi vil finne deg

Musikalen "Kjære Evan Hansen" har blitt et kulturelt fenomen, nå er boka basert på suksessen ute på norsk.

Ungdomskrim om skam, vold og vennskap 

Skitten snø er en fortelling om sterkt vennskap, brennende hat, hevngjerrighet og hudløs redsel. handlingen foregår i det norsk-pakistanske miljøet i Oslo, og viser hvordan fire jenters ulike kulturbakgrunn gjør dem sterke - når de står sammen.

Om hvorfor jeg har skrevet Det Sara skjuler

Omtrent halvparten av seksuelle overgrep begås mot mindreårige, som Sara. Det er ikke bare et problem for dem det angår, det er et samfunnsproblem.