Bli med på Krimfestivalen 2022

For ellevte gang arrangeres Krimfestivalen i Oslo, fra 17. til 19. mars. De siste årene har vært en gullalder for nordisk krim. Krimfestivalen ønsker å utforske dette fenomenet og sette nordisk krim inn i et internasjonalt perspektiv. 

En av verdens fremste krimfestivaler 

Den første festivalen ble arrangert i 2012. Festivalen ble umiddelbart en stor suksess og bl.a. har avisen The Guardian trukket fram Krimfestivalen som en av verdens fremste krimfestivaler.

I år kommer over 60 forfattere fra inn- og utland. Aschehoug har elleve forfattere som deltar i ulike programposter på festivalen:

De norske krimmesterne Kurt Aust, Helene Flood, Aslak Nore, Sven Petter Næss og Trude Teige. Store nordiske navn er finske Max Seeck, den danske krimduoen Faber & Pedersen og de svenske krimdronningene Johanna Mo, Ulrika Rolfsdotter og Pernilla Ericsson.

Over 50 programposter

På Krimfestivalen blir det over 50 forskjellige arrangementer og alle har gratis inngang. I tillegg til forfatterintervjuer og paneldebatter kan du oppleve Krimteatersport, Knut Nærum i fri dressur og festkvelder hver kveld på Centralteatret.

Finn mer informasjon om festivalen på Facebook her.

Du kan følge Krimfestivalen på Facebook og Instagram.

Finn fullstendig festivalprogram her