Endelig får vi Assads historie!

I over ti år har Assad vært et gåtefullt kraftsenter i Avdeling Q. En kjedereaksjon av voldsomme hendelser bringer ham på randen av total kollaps. Bare Rose, som også har sine utfordringer, kan hjelpe Assad å fri seg fra de mørke demonene som vekkes til live av den spanske journalisten Joan Aiguaders dekning av en flyktnings tragiske død.

Med Assad i sentrum begynner tretten dagers nervepirrende nedtelling mot den ultimate katastrofe midt i Europas hjerte, skånselløst dirigert av den irakiske bøddelen Ghaalib. 

Samtidig rystes Avdeling Q av en kollegas bortgang og av et desperat forsøk på å forhindre en gutt fra å utføre en morderisk handling. I kampen for å redde menneskeliv og for å hjelpe Assad, kastes Carl og resten av Avdeling Q rett inn i stormens sentrum. 

Prolog

En uke før Assads familie forlot Sab Abar, tok faren ham med til lørdagsmarkedets bombastiske mylder av boder med kikerter, granatepler, bulgur, krydderier i grelle farger og kaklende fjørkre som ventet på øksen. Så la han hendene på de spinkle skuldrene hans og så på ham med de dype, kloke øynene. 

«Hør nå godt etter, min sønn,» sa han. «Snart vil du drømme om det du opplever her i dag, og slike drømmenetter vil det komme mange av før håpet om å få gjenoppleve disse lydene og duftene vil visne. Så se deg godt omkring nå mens du kan, og bær det du ser, med deg i hjertet ditt, da vil du aldri miste det helt. Det er mitt råd til deg, forstår du det?»

Han klemte farens hånd og nikket og lot som om han forsto.

Men Assad forsto det aldri.

Anmeldelser

«En mester i både å legge ut tråder og til å samle dem igjen.» 

Fredrik Wandrup, Dagbladet. Om Selfies

«Nok en forrykende thriller fra Jussi  Adler-Olsen (...) En kongekrim.» 

Berit Kobro, VG. Om Marco-Effekten

«Toppkrim fra Danmark.»

Ingvar Ambjørnsen, VG. Om Kvinnen i buret

Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen (f. 1950) er tidligere forlagsdirektør, sjefsredaktør og filmkomponist. Han har gjort stor suksess verden over med bøkene om Carl Mørck og Avdeling Q, som har solgt over 20 millioner eksemplarer. Han er blitt tildelt en rekke internasjonale priser for serien, som utgis i 42 land.
Les mer

Les første kapittel av Kniv

Den tolvte boka om Harry Hole er i butikk. Les første kapittel her.

Thomas Quick - en seriemorder blir skapt

Det er uhyggelig, det er sant og det er fantastisk god lesning, skriver Leif GW Persson om Hannes Råstams Tilfellet Thomas Quick.