Foto: Marte Stensland Jørgensen

Strikk en Villmarksgenser!

Sett av tid til å begynne å strikke en Villmarksgenser allerede nå. Da har du en nydelig, varm og selvstrikket genser når høsten setter inn for fullt.

Villmarksgensere er full av varme, vakre og værharde gensere til store og små eventyrere. Mønstrene er inspirert av naturen og av urfolk. Her finner du Kvitebjørn, indianskinspirerte Hopi, Grønnlandskinspirerte Qanik, et mønster som er en hilsen til Iditarod-løperne, Takotna, og herlige mønstre tilpasset barnestørrelser. 

La deg inspirere av disse flotte bildene. I boken finner du oppskriftene til disse genserne og mange flere. I tillegg til oppskrifter på lekre luer og votter. 

Hopi og Takotna

Jeg bruker ikke så ofte smykker, mest fordi det e r upraktisk, og fordi jeg stort sett går i tykke gensere. Derfor hadde jeg lyst å designe en genser som ga meg følelsen av å ha et smykke rundt halsen. Jeg lot meg inspirere av drømmefangere og ga genseren et indiansk navn. Jeg bruker Hopi-genseren min masse, og hver gang jeg har den på, føler jeg meg så fin.

Takotna er et sjekkpunkt på det lange og krevende Iditarodløpet i Alaska. Genseren er en hyllest til hundekjørersporten og alt den representerer av villskap, naturkrefter og det sterke båndet og kjærligheten mellom mennesker og dyr. 

Skal du bruke genseren til hundekjøring, kan det være lurt å strikke den litt lenger enn det som står i oppskriften. Da varmer den rompa på kalde dager. Vil du at halsen skal dekke kinnene, strikker du bare noen ekstra omganger.

Qanik Hettegenser og Arktisk sommer

Qanik betyr fallende snø på grønlandsk. Designet er inspirert av inuittene og deres drakter med enkle mønster. Qanikgenseren er perfekt hvis du er nybegynner i mønsterstrikk, eller om du rett og slett bare ønsker deg en enkel genser eller jakke.

Arktisk sommer er inspirert av de iskalde somrene i nord, midtnatssol og fjellrever. 

Barnegensere

Små eventyrere trenger også varme ullgensere. Dette er robuste gensere som tåler et høyt
aktivitetsnivå og som egner seg til utebruk i all slags vær.

Disse to nydelige barnegenserne er Arktisk sommer i Raumagarn og Kvitebjørn i finull. Dette er klassiske garn i uovertruffen kvalitet som gir varme, slitesterke og vakre plagg som garantert vil gå i arv.

Linka Neumann

Linka Neumann

Linka Neumann (f. 1990) strikker og designer under navnet @linkaneumann. Hennes første bok Villmarksgensere. Varme gensere til friluftsfolk og eventyrere (2019) ble en stor suksess. Hun har også utgitt Villmarksgensere 2. Varme gensere til små og store eventyrere (2020) og Villmarksinteriør (2021)
Les mer

Villmarksgensere

Varme gensere til friluftsfolk og eventyrere

Tid for strikk!

Det kan virke som disse marsdagene blir litt lenger enn mange hadde planlagt, og da gjelder det å gjøre det beste ut av det. Strikke for eksempel! 

Vinterdans – en hundekjørers beretning

14 hunder. En kvinne. Tusen kilometer. Bli med på et beintøft kappløp over Finnmarksvidda.