Det som ble Norge

Norges vakre lanskap har en dyp og spennende forhistorie. Bli med på oppdagelsesferd inn i den dype forhistorien til Norge – fra den spede starten for 2920 år siden og frem til i dag.

Ta turen mot Hardangervidda, og klyv opp på Hallingskarvet. Hvorfor er det et bratt stup akkurat her? Hva er selve Hardangerviddas historie?

Eller reis til øya Leka på Trøndelagskysten – Norges mest ukjente perle. Her kan du vandre på et fortapt urtidshav på størrelse med dagens Atlanterhav, klemt sammen under en fjellkjedekollisjon for over 400 millioner år siden. Dette rustrøde øylandskapet hører på et vis ikke hjemme her i Norge.

Gå på beina innover i Jotunheimen, og sku utover fjellene. Ta deg et lite minutt og tenk: Hvorfor ligger Norges høyeste fjell akkurat her? Og hvilke store hendelser har gitt opphavet til Norges fjell?

Reidar Müller byr på en annerledes reise med personlige oppdagelser og forunderlige fakta om landet vårt. Norge vil aldri være det samme etter å ha lest Det som ble Norge.

Anmeldelser

"Vi har manglet en populærvitenskapelig bok som levendegjør steinens historie i Norge. (...) Boka er populærvitenskap på sitt beste. (...) Boka inneholder et vell av interessante opplysninger."

Jon Kvalbein, Dagen

"En medrivende kunnskapsreise (...) Boken er en liten skattekiste med engasjerende påfyll for vitebegjærlige. Det er lett å anbefale Det som ble Norge, både til lek og lærd."

Morten Smelror, GEO365.no

"Lettlest og entusiastisk «bakomfortelling» om norsk natur."

Aasne Jordheim, Forskerforum

Reidar Müller

Reidar Müller

Reidar Müller (f. 1971) har en doktorgrad i geologi og er tilknyttet Universitetet i Oslo som forsker. Han står bak barneboken Supervulkaner og digre dinosaurer (2020), og en rekke utgivelser for voksne som Det som ble Norge (2014) Skogens historie (2018) og Ild og is (2022). Bøkene har vakt stor begeistring hos anmelderne og publikum, og de har gjort Müller til en ettertraktet foredragsholder.
Les mer

Skogens historie

Alle har, bevisst eller ubevisst, et forhold til skogen, men hvor godt kjenner vi egentlig skogens historie?

Historien om Nilen

Nilen - historiens elv har mottatt strålende kritikker, solgt over 25 000 eksemplarer og passer for både reiseglade og historieinteresserte.

Przewalskis hest

Przewalskis hest er Maja Lundes tredje roman i den planlagte klimakvartetten.