Illustrasjon: Brigette Barrager

Uni er ikke som andre enhjørninger

Uni Enhjørning har alle de egenskapene vi forventer oss av en enhjørning. Hun har glitrende øyne og et magisk horn med helbredende kraft.

Skrevet av: Inga Semmingsen,
oversattredaktøri Aschehoug barn og ungdom

Likevel er det noe som gjør henne veldig annerledes. Uni tror at små jenter finnes på ekte! Hun bruker fritiden sin på å lese historier om små jenter, tegne tegninger av små jenter og drømme om hva hun skal gjøre den dagen hun møter ei lita jente.

Og selv om de andre enhjørningene ler av henne, så slutter hun aldri å håpe og tro.

Men kommer drømmen hennes til å gå i oppfyllelse?

Bildebøkene om Uni Enhjørning er skrevet av den amerikanske forfatteren Amy Krouse Rosenthal og illustrert av Brigette Barrager. To filosofiske bøker om det kanskje mest fantastiske fantasidyret av dem alle: enhjørningen.

To bøker på vei

I første bok Uni Enhjørning blir vi kjent med Uni som drømmer om å møte en liten jente. Denne boken er allerede i butikk.

Bok to i serien er i salg fra midten av mai. I Uni Enhjørning – drømmen blir virkelighet regner det tungt i landet hvor enhjørningene bor. Det er ikke bare, bare.

For det er tre ting som gir enhjørningene sin magiske kraft: Solen, regnbuen og tro.

Så uten strålene fra solen, mister enhjørningene sin magiske kraft. Men ikke ALLE enhjørningene. For Uni Enhjørning stråler av tro. Hun tror på små jenter. Derfor er hun like magisk som alltid. Men hun er bekymret for de andre enhjørningene. Hvordan skal hun få dem til å tro så de får magien sin tilbake.

Kanskje ei lita jente blir redningen?

Bøkene om Uni Enhjørning er en nydelig fortelling om alle småjenters (og enhjørningers) drøm.

Amy Krouse Rosenthal

Amy Krouse Rosenthal

Amy Krouse Rosenthal (1965-2017) er en amerikansk forfatter som skrev 28 barnebøker og fire voksenbøker i sin levetid. Hun har også laget flere filmer. Bøkene om Uni er noen av de siste bøkene hun skrev før hun døde av livmorhalskreft 51 år gammel.

Les mer

På jakt etter gode barnebøker til vinterferien?

Slå i hjel en time eller to med et par bøker i vinterferien, et perfekt alternativ til Ipaden. Her får du gode tips til barn i alle aldre.

Tom Fletcher. Knirkerne

Hva venter taust og stille i skyggene om natten? Hva ligger under senga di? I hvert fall ikke katten.

Slik blir du et godt leseforbilde for barnet ditt

Hvis du vil at barna skal lese mer må du selv være et godt leseforbilde. Her får du 10 tips som skaper gode lesere hjemme.