Seriene barna har lyst til å lese

Hjemmeskole og lesing går hånd i hånd. Finner man en serie barna liker går det lett som en lek, og heldigvis får bøker plass i postkassa. Her er noen tips til forskjellig type lesere.

Skrevet av: Inga Semmingsen, redaktør

Tom Gates-bøkene av Liz Pichon

Så langt har det kommet 14 bøker i dagbokserien Tom Gates som er skrevet av britiske Liz Pichon. Bøkene er på mellom 200 til 400 sider, men på grunn av lekent oppsett og morsomme illustrasjoner som peprer hver side, går disse nokså fort å lese og kan skape stor mestringsfølelse.

Bøkene har gjenkjennelige situasjoner fra skole, familie og venner, samtidig som den inspirerer barn til å tegne. Noen av bøkene har også egne sider hvor barna kan tegne selv. Kanskje man kan avslutte norsktimen med en tegneøkt?

Hundretusenvis av barn over hele verden elsker Tom Gates, så dette er bøker det er lett å bli hekta på.

Passer for barn fra 6 til 10 år, eller eldre barn som trenger ekstra oppmuntring. 

Kjøp Tom Gates-bøkene her

Ninjakid-bøkene av Anh Do

Anh Do er en av de mest populære barnebokforfatterne i Australia. Han er kjent for å lage lettleste og actionfylte bøker. En av de nyeste seriene hans er Ninjakid. Den handler om Nelson, som er en helt normal gutt, som våkner opp på tiårsdagen sin med utrolige ninjaevner. Han er nemlig verdens siste ninja! Det tar ikke lang tid før han støter på sin første utfordring.

Så langt har det kommet tre bøker i serien. De har stor skrift, stilige illustrasjoner og masse handling på hver eneste side som sørger for at selv den mest utålmodige lille ninja holder interessen.

Passer for barn fra 6 til 10 år med ninjafeber eller som bare liker bøker med mye handling.

Wells og Wong-bøkene av Robin Stevens

Disse bøkene passer like godt å lese selv som å bli lest høyt. Skal man tro Aftenpostens anmelder er den like mye for foreldrene som for barna.

Bøkene om jentene i Wells og Wong detektivbyrå har blitt superpopulære i Storbritannia hvor unge, lesende detektiver kler seg ut som heltene sine og sluker bøkene i rekordfart. 

I god Agatha Christie-stil er handlingen lagt til en britisk kostskole på 20-tallet i England, men vi er også innom et gods og selveste Orientekspressen. Hver bok har et vaskeekte mordmysterium, men passer likevel for barn fra 9 år.

Kanskje dette blir hele familiens påskekrim?

Passer for barn og voksne fra 9 år som liker mysterier og krim.

Disse tre seriene er gode bøker som passer finfint til lesekvarten på timeplanen. Alle bøkene i alle tre seriene finnes både som papirbøker og ebøker, og sendes selvfølgelig rett hjem i postkassa, eller på Ipaden, til deg. 

Spenningsbøker for barn

Vi vet at mange barn elsker spenningsbøker. Har dere fått med dere serien om Detektivbyrået Wells og Wong? Dette er Agatha Christie for barn. Her får dere også tips om hvordan dere lager et skikkelig mysterium.

Tom Fletcher. Knirkerne

Hva venter taust og stille i skyggene om natten? Hva ligger under senga di? I hvert fall ikke katten.

Den ene boka som kan forandre alt

– Jeg vet ikke hvordan det var med deg, men som barn tenkte jeg mye på døden. Altfor mye.