Klar til skolestart? Velg morsomme og trygge bøker til barna

Det kiler ekstra i magen når man tenker på første skoledag! Noen gruer seg, noen gleder seg. Men likt for alle er at man lurer veldig på hvordan det er på skolen.

Skrevet av: Siv Kvarekvål

Å begynne på skolen er spennende, gøy og skummelt på en gang. Da er det fint å være forberedt. Les en god bok om å begynne på skolen!

I boka som heter Boka om å begynne på skolen følger vi en klasse gjennom hele det første skoleåret på barneskolen. Vi blir kjent med skolen på en helt vanlig dag. Hvordan det er å ha matte, gym og norsk, og hvordan det er å få lekser. Og så oppdager man at det er veldig mye gøy som skjer! Læreren er veldig snill og man får mange nye venner i klassen. Dette er en kjempefin bok å lese høyt sammen med skolestarteren!

Har du en skolestarter som bare gleder seg, og vil klare alt selv, er Skoleape helt super. Ella gleder seg til å begynne på skolen. Til første skoledag har mamma har lagt fram de fineste klærne Ella har. Men når morgenen kommer og mamma har forsovet seg, våkner Ella og kjenner på seg at det ikke er de fineste klærne hun har. I dag er nemlig Ella ape. Hun skal begynne på skolen og vil ha på seg apeklær. Nemlig!

Dette er en kjempefin bok om å glede seg til å begynne på skolen, om å tørre å være seg selv, og om rause voksne som forsover seg.

Disse seriene er også kjempefine å lese for skolestarterne
Fine serier til skolestarterne
  1. Skilpaddekanonen
    Skilpaddekanonen
    Innbundet
    Tilbudspris 179 kr Før 249 kr

Bøker du kan ta med deg på vinterferie

Finn fysiske bøker som kan leses henslengt i senga, eller den perfekte lydboka å vaske vinduer til.

Bøkene barna vil ha til jul

Vi vet alle at harde gaver er mye, mye bedre enn myke.

Bli kjent med debutant Catharina Natalie Wandrup

Vi har snakket med en av høstens debutanter, Catharina Natalie Wandrup, som har skrevet boka "Søstrene Lumière – Stjerner over Tivoli."