Kunsten å miste

Velg format

169 kr
På lager
ISBN
9788203375002
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Naïma arbeider på et fint galleri i Paris og lever stort sett et spennende liv. En dag ber sjefen hennes henne om å reise til Algérie. Plutselig går det opp for henne hvor lite hun vet om familiens historie og landet de en gang forlot. Det har aldri vært noe annet enn et bakgrunnsteppe uten betydning.
Bestfar Ali var fjellbonde i Algerie, og ble tvunget ut av landet da franskmennene tapte krigen. Slik var det for mange algeriere, som hadde samarbeidet med okkupantene. De ble kalt harkier.
I Frankrike ble de satt i leire, før de befolket de nybygde drabantbyene og måtte ta til takke med de dårligste jobbene. Tre generasjoner senere er alt endret, men hvordan skal man kunne forstå sin egen historie når ingenting er blitt fortalt.
Alice Zeniter har skrevet en kraftfull og modig fortelling som er mer aktuell enn noen gang. Den handler om å være fengslet av sin fortid. Men også om friheten til å være seg selv, utover både sosiale og private stengsler.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2019
ISBN 9788203375002
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Egil Halmøy
Salgsdato 01.03.2019
Orig. tittel L'art de perdre
Emne Algerie Frankrike Skjønnlitteratur Identitet Familie Historie Romaner
Alice Zeniter

Alice Zeniter

Alice Zeniter er født i 1986 i Clamart, Frankrike. Kunsten å miste, som hun fikk den prestisjetunge prisen Goncourt des lycéens for, er hennes fjerde roman. Hun har også skrevet for teater. Les mer