Kunsten å miste

På lager
ISBN
9788203375002
Ebok
kr 159,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203375002
  • Orig. tittel: L'art de perdre
  • Oversetter: Egil Halmøy
  • Salgsdato: 01.03.2019
  • Språk: Bokmål
Naïma arbeider på et fint galleri i Paris og lever stort sett et spennende liv. En dag ber sjefen hennes henne om å reise til Algérie. Plutselig går det opp for henne hvor lite hun vet om familiens historie og landet de en gang forlot. Det har aldri vært noe annet enn et bakgrunnsteppe uten betydning.
Bestfar Ali var fjellbonde i Algerie, og ble tvunget ut av landet da franskmennene tapte krigen. Slik var det for mange algeriere, som hadde samarbeidet med okkupantene. De ble kalt harkier.
I Frankrike ble de satt i leire, før de befolket de nybygde drabantbyene og måtte ta til takke med de dårligste jobbene. Tre generasjoner senere er alt endret, men hvordan skal man kunne forstå sin egen historie når ingenting er blitt fortalt.
Alice Zeniter har skrevet en kraftfull og modig fortelling som er mer aktuell enn noen gang. Den handler om å være fengslet av sin fortid. Men også om friheten til å være seg selv, utover både sosiale og private stengsler.
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…
Alice Zeniter

Alice Zeniter

Alice Zeniter er født i 1986 i Clamart, Frankrike. Kunsten å miste, som hun fikk den prestisjetunge prisen Goncourt des lycéens for, er hennes fjerde roman. Hun har også skrevet for teater.
Mer om forfatteren