Kristin må vekk

om Kristin Lavransdatter som ung

Velg format

259 kr
Kommer for salg
15.12.2022
ISBN
9788203393082
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Kristin må vekk er en bok om den unge Kristin Lavransdatter i Kransen, det første bindet av Sigrid Undsets trilogi Kristin Lavransdatter som ga henne Nobelprisen i litteratur i 1928.
Trilogien henter handling fra 1300-tallet og forteller om Kristins stormfulle og livslange kjærlighetshistorie med Erlend, en mann hun møter da hun som femtenåring har valgt å gå i nonnekloster. Men hvorfor valgte hun det?

Kristin må vekk handler om tiden før dette valget, om Kristins oppvekst på hennes elskede Jørundgård i Gudbrandsdalen, om livet der, vennene, familien, søsteren, om turer til seteren på høyfjellet, og til Oslo, og om de hendelsene som får Kristin til å dra fra alt sammen. For hvorfor velger den livsglade og vakre jenta som er så glad i familien sin, særlig i faren, å reise fra alt kjent og kjært, inkludert sin forlovede Simon Darre, for å leve et helt år i et nonnekloster i Oslo? Gjør man slikt frivillig? Hva har skjedd?
I denne boka spør Vigdis Hjorth og Line Norman Hjorth om vi kan forstå Kristins valg bedre hvis vi betrakter situasjonen hennes med samtidens metoo-blikk.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2022
ISBN 9788203393082
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Emne Litterær analyse Lydbøker Faglitteratur
Vigdis Hjorth

Vigdis Hjorth

Vigdis Hjorth (1959) er en av Norges mest anerkjente forfattere. Hun har skrevet en rekke prisbelønte barne-, ungdoms- og voksenbøker. I 2010 fikk hun Gyldendalprisen og i 2015 ble hun tildelt Aschehougprisen. Hun har også blitt tildelt Brageprisens hederspris. For romanen Arv og miljø (Cappelen Damm, 2016) ble hun nominert til Nordisk Råds Litteraturpris. Les mer
Line Norman Hjorth

Line Norman Hjorth

Line Norman Hjorth er førstelektor i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen. Hun har også mastergrad i filmvitenskap fra Københavns Universitet. Hjorth disputerte i 2019 med Språk, spill og fortellinger i rettssalen. En studie av Orderud-saken, som ble utgitt i bokform i 2021 med tittelen Troverdighet i rettssalen (Pax). Line Norman Hjorth er også medforfatter i boka Fem kvinner, tre menn og en datter skriver om Vigdis Hjorth (Cappelen Damm 2019). Les mer