Krakow

ISBN
9788203193842
Pocket
kr 179,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203193842
  • Salgsdato: 10.04.2008
  • Språk: Bokmål
  • Sider: 161
"Krakow" er en roman om kampen for å komme seg gjennom en stor sorg. Etter å ha mistet barnet sitt få timer etter fødselen, reiser Viel til Krakow, byen hun en gang studerte i. "Krakow" er også en roman om steder og situasjoner mennesker oppsøker, når livet ikke lenger kan leves som før.

"Det ideelle første møtet med en bok: Når språket allerede på første side griper tak et sted bak i nakken eller under brystbeinet eller bak pannebrasken eller hvor det nå griper tak, og holder meg fast, leder meg videre."
Marianne Enge, Aftenposten

"Linnestå gnistrer til med stor fortellerkunst."
Vigdis Devik, Trønderavisa
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…
Aasne Linnestå

Aasne Linnestå

Aasne Linnestå (født 1963) er romanforfatter, lyriker og dramatiker, oppvokst på Rjukan, men er nå bosatt i Oslo. Linnestå er utdannet cand.mag fra Universitetet i Oslo og har også studert ved Forfatterstudiet i Bø. Hun skriver dikt, skuespill, librettoer, romaner og noveller. Diktene hennes har vært publisert i en rekke antologier, aviser og tidsskrifter.

Linnestå debuterte i 2000 med diktsamlingen "Små, hellige løgner". Hun har også skrevet den lyriske dokumentaren "Stanislaw. En forestilling" (2002) og i 2006 kom hennes første roman, "Utland", et psykologisk portrett av en ung kvinne, som hun høstet meget gode anmeldelser for. Også for romanene "Krakow" (2007) og "Hagesang" (2011) fikk hun strålende anmeldelser. Sistnevnte ble kåret til en av årets beste bøker i 2011 av både Dagbladet og Klassekampens anmeldere.

Diktboken "Morsmål" kom i 2012, og selv om det utvilsomt er poesi, kan den også leses som en roman. Boken omhandler temaene konflikt og kjærlighet, og utforsker hva som skjer om vi slipper den som har opplevd noe traumatisk helt innpå oss. I "Morsmål" møter en norsk kvinne en annen kvinne fra et sted utenfra, et sted bortenfor Europas grenser. Møtet utfordrer dem begge, språklig, kulturelt, emosjonelt.

Romanen "Opphold" (2014) er en frittstående oppfølger til "Hagesang". Med "Mamma er et annet sted" (2015) debuterer Aasne Linnestå som ungdomsromanforfatter. I 2018 kom Linnestå med lyrikksamlingen "Hu". I 2017 mottok Aasne Linnestå Mads Wiel Nygaards legat for sitt forfatterskap, og i 2018 fikk hun Amalie Skram-prisen.

Mer om forfatteren