Jeg er ikke redd for mørket

roman

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203355776
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
En ung jente blir borført - har hun ønsket det selv? En fortelling om hva som kan skje med et barn når det ikke finnes klare grenser.

Det er 23. mars, Signe er 14 år og på vei hjem fra spilletimen. Bak søppelkassene i skolegården står en mann i mørket. Hun vet at det er henne han venter på, men velger likevel å ta snarveien gjennom skogen.

Cecilie og Erlend har vært skilt lenge, men deler fortsatt hus. Begge er vokst opp i splittede familier og vil la datteren Signe slippe det samme. 23. mars kommer hun ikke hjem fra spilletimen. Mens foreldrene venter, driver fortellingen bakover i tid. Gradvis får vi innblikk i hvordan Cecilie og Erlend verken har berget kjærligheten eller avsluttet den, og hvordan foreldrenes vakling bryter Signe ned.
"Etter dette punktet blir Jeg er ikke redd for mørket noe annet enn bare en historie om skilsmissebarn, men i stedet en slags Rødhette og ulven-thriller som på elegant vis bygger seg opp mot forløsning."
Thea Urdal, Dagsavisen

"... en engasjerende fortelling om hverdagslig arvesynd, anstendige svikere og det kompromissløse liv som aldri fikk en sjanse, om to som aldri slapp hverandre, slik at vasen ikke lenger er til å få opp. Men selve romankonstruksjonen går vakkert opp."
Jan Askeland, Stavanger Aftenblad

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2013
ISBN 9788203355776
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 24.09.2013
Emne Skilsmisse Skjønnlitteratur Ungdom Romaner Foreldre
Karine Nyborg

Karine Nyborg

Karine Nyborg (f. 1962) er forfatter og professor i samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo. I 2007 fikk hun pris i Vinduets novellekonkurranse med novellen «Det må være en grunn». Hun debuterte med novellesamlingen «Ikke rart det kommer kråker» i 2010, som fikk strålende kritikker og var nominert til Ungdommens Kritikerpris. Hun er også én av tolv forfattere i Aschehougs Stemmer-serie fra 2013 med essayet «To stemmer - når hodet og hjertet er uenige, kan det være noe én av dem ikke har skjønt". Romanen «Jeg er ikke redd for mørket» ble også utgitt i 2013. Hennes hittil siste bok, novellesamlingen «Balladen om den usynlige hånd», kom høsten 2016. Samlingen er et originalt og fengende møte mellom økonomisk teori, skjønnlitteratur og ballade. «Strålende noveller i iøynefallende format,» skriver Jan Askelund i Stavanger Aftenblad. Les mer