Iskremfabrikken

brødrene Hellstrøms beste desserter

Velg format

Forventet i salg
699 kr
ISBN
9788203239007
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
I barndommen tilbrakte brødrene Jan og Eyvind Hellstrøm fritiden på onkel Arnes iskremfabrikk i Moss. De luktet vanilje og var alltid bleike. De spiste is, lærte å arbeide og fikk sansen for gode smaker og naturlige råvarer. Hellstrøm-brødrene har fortsatt en felles «passion» for hjemmelaget iskrem, og dette er iskremboken de har drømt om å lage siden de var små. I tillegg til morsomme historier og reisetips, er boken full av verdens beste oppskrifter på iskrem og tilbehør av alle slag ... Crêpe Suzette, Stekte bananer med limesorbet, Whisky iskremsufflé, Iskrem Sundae, Bakte fiken med vanilje- og rosmariniskrem, Jordbærsuppe med basilikumsorbet, Kaffegranité med sjokoladesorbet, Amaretto iskake ... Oppskriftene er basert på naturlige råstoffer og er helt uten tilsetningsstoffer. Å lage iskrem er et eventyr av lukter og sanselighet. Det er forbausende lett å få til og smaker fantastisk. I "Iskremfabrikken. Brødrene Hellstrøms beste desserter" er budskapet enkelt: Skal du få den unike smaken av nylaget iskrem, må du til en topp iskrembar eller lage den selv.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 241
Utgitt 2011
ISBN 9788203239007
Format Innbundet
Språk Bokmål
Salgsdato 28.04.2011
Emne Faglitteratur Iskrem Kokebøker Bakverk

Eyvind Hellstrøm

Eyvind Hellstrøm (f. 1948 i Moss) er en pionér i det moderne nordiske kjøkkenet. Han gikk i lære på Grand, arbeidet en tid hos Hroar Dege på Tre kokker, før han reiste til Frankrike for å bli kokk i verdensklassen. I 27 år var han chef på stjernerestauranten Bagatelle i Oslo (1982-2009).
Bagatelle fikk sin første Michelin-stjerne allerede i 1986. Som den første restauranten i Norden og som den hittil eneste restauranten i Norge, ble Bagatelle hedret med hele to stjerner i 1993. I 2008 ble restauranten fratatt den ene av de to stjernene, men ble på nytt tildelt to stjerner i 2009. Etter uoverensstemmelser med Bagatelles hovedeier, Christen Sveaas, sa Hellstrøm opp sin stilling. Han serverte sitt siste måltid på Bagatelle 21. desember 2009.
Hellstrøm har gitt ut flere kokebøker, blant annet "Bagateller" (2000), "Inn med sølvskje" sammen med Anne Kat Hærland (2007), "Verdens beste" (2009), "Livretter" sammen med Ingrid Espelid Hovig (2010), "Bagatelle. Helstrøms siste måltid" (2010) og "Iskremfabrikken" sammen med broren Jan Hellstrøm (2011).
Fra 2008 har Hellstrøm hatt suksess som programleder i TV-programmet "Hellstrøm rydder opp" på TV3, etterfulgt av "Hellstrøm rydder opp - hjemme" høsten 2011, og han var en av programlederne i TV3s "MasterChef" i 2010.
I 2007 ble han utnevnt til Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden. Samme år mottok han Frankrikes høyeste utmerkelse, Æreslegionen, for sin internasjonale kokkekunst. Siden 1993 har Hellstrøm sittet i Le Bocuse d'Or-juryen i Lyon. Les mer

Jan Hellstrøm

Jan Hellstrøm har utdannelse i økonomi og administrasjon fra BI i Oslo. Han var administrerende direktør i Verdipapirsentralen fra 1992 til 2009, som han var med på å starte i 1984. Jan Hellstrøm har mat og vin som sin store hobby. Les mer

Kristin Jacobsen

Paul Paiewonsky