Iben og forvandlingen

Velg format

Forventet i salg
249 kr
ISBN
9788203255144
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Iben har lagt seg for kvelden, men får ikke sove. Hun venter på at mamma skal komme hjem fra skitur. Hun roper på pappa gang på gang. Ute snør det, og mens snøen forvandler verden utenfor, snakker Iben og pappa om alt som er stort og rart og som forvandles både ute i verden og inne i oss selv.
Boken er illustrert av Anna Fiske.

Nært, varmt og trygt - lesestunden på sengekanten er magisk for både barn og voksne. Aschehoug God Natt er bildebøkene skapt for å fremme disse øyeblikkene. Juryens begrunnelse til Bragepris-nominasjonen:
"Iben og forvandlingen er en velkomponert høytlesingsfortelling der Geir Gulliksen og illustratør Anna Fiske gir den velkjente leggesituasjonen en ny vri. I kontrasten mellom den lune teksten og de livlige illustrasjonene, skapes et rom som gir god plass til barnet med all sin undring. Både forfatter og illustratør utforsker ordenes konkrete betydning med barnlig iver, og slik vokser historien utover det hverdagslige og over i refleksjonen. Både rammer og referanser gjør fortellingen om Iben til en klassisk godnatt-historie, men forfriskende vinklinger gjør at den samtidig utfordrer tradisjonen og inviterer til meddiktning."

"Enkelt, humoristisk, gjenkjennelig og vakkert om forvandling. (...) Kombinasjonen mellom Anna Fiskes lekne strek og Gulliksens humoristiske og poetiske språklige renhet er usedvanlig vellykket."
Cathrine Krøger, Dagbladet

"Den er uimotståelig: leken, morsom og filosofisk."
Vigdis Hjorth i Dagbladet

"Hyggelig nattabok. Interessante tanker rundt hva det egentlig vil si å bli forvandlet. (...) en sjarmerende bok til høytlesning på sengekanten. Interessant for barn fra sein barnehage- til småskolealder, og hyggelig for foreldrene også."
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

"Vakker og langsom fortelling for undrende lesere og lyttere. (...) Teksten ligger usedvanlig godt i munnen. Den har noen poetiske passasjer som særlig gir uttelling for de lytterne som har klart å skru seg ned til denne tekstens stillferdige flyt."
Guri Fjeldberg, Bergens Tidende

"Når Geir Gulliksen og Anna Fiske slår sine talenter sammen, kan det ikke gå galt. (...) Boka inngår i en serie Aschehoug har startet, som heter god natt. Det er en ypperlig reklame for nærheten som oppstår under lesestunden på sengekanten."
Marianne Lystrup, Vårt Land

"Dette er en nydelig godnattabok. Geir Gulliksens tekst er nær, varm og undrende. Anna Fiskes illustrasjoner er humoristiske og naive. Tonen i boka er blå og vinterlig. Tekst og illustrasjoner gir en fin helhet, og boka er ypperlig som utgangspunkt for en spennende samtale på sengekanten."
Ukas bok, Romerikes Blad

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå 3-6
Utgitt 2012
ISBN 9788203255144
Format Innbundet
Språk Bokmål
Salgsdato 30.10.2012
Emne Godnatthistorier Skjønnlitteratur Billedbøker
Geir Gulliksen

Geir Gulliksen

Geir Gulliksen (f. 1963) er forfatter og forlagsredaktør. Han debuterte i 1986 og har skrevet dikt, essays, skuespill, romaner og barnebøker. Barneboken Iben og forvandlingen (2012), illustrert av Anna Fiske, ble nominert til Brageprisen. Kan vi gjøre det igjen (2013) er en nesten komplett samling av hans sakprosa. Gulliksen ble nominert til Ibsenprisen 2013 for skuespillet En kropp - og fikk også stor anerkjennelse for Nationaltheatrets oppsetning av skuespillet Demoner 2014. Hans siste barnebok Joel og Io, også illustrert av Anna Fiske, ble nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2015. I 2014 mottok Geir Gulliksen Aschehougprisen for sitt samlede forfatterskap, og i juryens begrunnelse heter det: «Mange av hans verk kunne fremheves, men de tre seneste romanene stiller i en særklasse: Tjuendedagen (2009), Forenkling (2010) og Bøyde knær (2012) er ambisiøse og kraftfulle kjærlighetshistorier som med frekk eleganse skaper en ny standard for relevant samtidslitteratur.» Høsten 2015 kom romanen Historie om et ekteskap, og for den ble Gulliksen nominert til Kritikerprisen, Nordisk Råds Litteraturpris og IMPAC Dublin Literary Award. Romanen Se på oss nå utkom høsten 2018 til strålende mottakelse. Sammen med kronprinsesse Mette-Marit redigerte han antologien Hjemlandet i 2019. Romanen Bli snill igjen, utkom høsten 2020. Våren 2021 kom Hvis jeg var mann, en samling tekster som setter et slags punktum for Gulliksens romaner om kjønn og kjærlighet. Høsten 2023 er Gulliksen aktuell med romanen Øvre port, nedre port. Les mer

Anna Fiske

Artikler

Samleartikkel

Les mer

Hjemlandet og andre fortellinger

– Vidunderlig god. Boka til Kronprinsesse Mette-Marit er elendig norgesreklame, men glimrende reklame for norsk litteratur, skriver Dagbladet og gir boka en sekser.
Les mer