I vårt sted

skuespill

Velg format

399 kr
På lager
ISBN
9788203451164
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Astrid har hatt et langt og skjørt vennskap med Eva. Nylig har hun også møtt Sara, og et nytt vennskap skal defineres. De leter alle tre etter noen å dele tiden sin med. Iblant tror de at de kan være noe for hverandre, at de kan bety noe i hverandres liv, andre ganger glipper det.

I vårt sted er et nærgående og sårbart stykke om å nærme seg andre, både fremmede og personer i egen familie. Det handler om å kunne kjenne seg igjen i en annen og bli til gjennom den andres blikk. Det handler også om den underliggende frykten for å være utbyttbar, å velges bort, å bli alene.

«... Lygres stykker fortjener å bli lest som god litteratur. (...) Arne Lygres trekantdrama gir innsikt i hvordan venner former hverandre, på godt og vondt. (...) Det er sjelden å se relasjoner mellom mennesker bli plukket fra hverandre og satt sammen igjen på så intense måter som I vårt sted. (...) Lygre skriver på en forunderlig måte inn selve tidas forløp i teaterteksten. En akutt erfaring av å være i live utspiller seg mellom de tre hovedpersonene - i form av sorg over tapt tid, manglende evne til å være til stede i nåtid, eller forventing om kommende tid. Det er en fryd å lese. (...) Å få lese hvordan Arne Lygre skaper stadig nye kombinasjoner mellom tre venner, utgjør på sett og vis den fjerde gaven, i form av en tekst til enhver som vil lese og lære.» Tom Egil Hverven, Klassekampen

«Glitrende om vennskap (...) Arne Lygre ruver blant det lille knippet fremragende dramatikere i Norge. (...) Når teksten er ferdig lest er det lett å forestille seg at den kunne fortsatt, slik nakne samtaler mellom venner aldri egentlig har en slutt, vi håper bare de vil gjenopptas ved neste møte. Uansett husker vi de samtalene, vi lar dem forandre oss. Heldig er det mennesket som våger å ha venner. Og heldige er vi som har Arne Lygre til å fortelle oss nettopp det.» Andreas Wiese, Dagbladet (Terningkast 6)

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 151
Utgitt 2024
ISBN 9788203451164
Format Innbundet
Språk Bokmål
Salgsdato 08.01.2024
Emne Skjønnlitteratur Skuespill Vennskap
Arne Lygre

Arne Lygre

Arne Lygre (f. 1968) er dramatiker og forfatter. Han skriver skuespill, romaner og noveller. For novellesamlingen Tid inne (2004) ble han tildelt Brageprisen. Romanene Et siste ansikt (2006) og Min døde mann (2009) ble også kritikersuksesser.

Mest kjent er han likevel som dramatiker. Stykkene hans blir stadig satt opp på norske og utenlandske teatre. De er oversatt til over tjue språk og iscenesatt på scener over hele verden, for det meste i Europa, men også i USA, Canada, Brasil og Kina.

Han har gitt ut til sammen tretten skuespill. For sitt siste stykke I vårt sted (2024) ble han tildelt Ibsenprisen, det er andre gang han mottar denne prisen. Tid for glede fra 2022 ble en stor publikums- og kritikersuksess på Det Norske Teatret, og begge stykkene er solgt til flere sentrale europeiske teatre. Skuespillene Jeg forsvinner (2011), Ingenting av meg (2013), La deg være (2016) og Meg nær (2019) har fått mye oppmerksomhet og vunnet stor anerkjennelse både innen- og utenlands.

Arne Lygre ble i 2013 innlemmet i Norsk dramakanon. En fagjury kåret de ti beste skuespillene etter Ibsen, og Jeg forsvinner var det nyeste stykket som ble inkludert. Han mottok også Ibsenprisen 2013 for det samme stykket. I 2017 fikk han Heddaprisen for beste scenetekst med La deg være. Les mer