Hvorfor skriver du, Ravn Lanesskog? 

Ravn Lanesskog debuterer denne våren med romanen Fridtjof Hansens dagbok. – Jeg skriver delvis fordi jeg synes det er fryktelig spennende å skrive frem en verden jeg kan kontrollere. Her kan jeg boltre meg, og det er skikkelig gøy, forteller Ravn til programleder og redaktør Mia Bull-Gundersen. 

"Frisk, fantasifull og original litterær byvandring som kulminerer i en litterær quiz", skriver Sigmund Jensen i Stavanger Aftenblad om Ravn Lanesskogs høyst originale debutroman.

"Romanen oser av fantasi og en kolossal lyst til å underholde lesere med historier fra litteraturens verden. Den tidligere rørleggeren og bokseren Lanesskog, nå filmmanusforfatter og debutant, vil være verd å følge med fremover", skriver Stein Roll i Adresseavisen. 

Har man levd et liv hvis ingen vet om det?

Dette spørsmålet undrer Fridtjof Hansen seg over, før han nesten blir spist av en glupsk måke nede på Langkaia i Kristiania - eller var det i Oslo? For i Fridtjof Hansens dagbok bølger tidene frem og tilbake, og det gjør sannelig Fridtjof Hansen også – en mann som befinner seg bare én bokstav fra å være Norges største folkehelt.

Vokst opp i farens antikvariat og forlest seg på verdenslitteraturens klassikere. Virkelighetens verden og bøkenes verden glir så lett over i hverandre for Fridtjof Hansen der han vandrer rundt i Oslos gater. Eldgammel, sulten og kledd i en lyseblå, skitten pyjamas på jakt etter litt nærhet, eller leter han kanskje etter kvinnen fra Ullevålsveien 71 som han har elsket hele sitt liv, men aldri vekslet et ord med.

En morgen dumper et avisbud en avis på dørmatten hans i Akersbakken 14, med en stillingsannonse som vekker Fridtjof Hansens nysgjerrighet, og en ansettelsesprosess helt utenom det vanlige er i gang.

Kjøp Fridtjof Hansens dagbok her
Ravn Lanesskog

Ravn Lanesskog

Ravn Lanesskog (f. 1978) er utdannet manusforfatter ved Den Norske Filmskolen på Lillehammer. Han har vært konsulent og ghostwriter på flere norske filmer, og skrevet manus til mange kort- og novellefilmer. Han har også skrevet manus til storfilmene "Birkebeinerne" og "Amundsen". Ravn var tidligere rørlegger og bokser. FRIDTJOF HANSENS DAGBOK er hans romandebut.
Les mer

Hvorfor skriver du, Thure Erik Lund?

–Helt banalt kan du si at jeg skriver for å finne ut hva neste setning skal være, forteller Thure Erik Lund.

Hvorfor skriver du, Aasne Linnestå?

"Skal man være en god forfatter, må man også være en god leser." sier Aasne Linnestå. Sitatet har hun hentet fra sin lærer Eldrid Lunden.

Hvorfor skriver du, Helene Flood?

– Jeg begynt å jobbe med Terapeuten da jeg gikk i permisjon. Det ble også en form for egentid. Jeg hadde lest noen psykologiske thrillere som åpnet sjangeren for meg. Jeg er interessert i de mørke irrgangene i menneskesinnet, forteller Helene Flood i møtet med Mia Bull-Gundersen.