Hvit panter

Annen tilknytning:

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203353154
 • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
 • Ebøker kan sendes til Kindle
Skipsreder Herman Nordahl omkommer i en brann. Obduksjonen viser at han har vært utsatt for tortur med et redskap som brukes av krigsherrer på Afrikas Horn og kalles Somalisk Jomfru.
Pastor Hellener, familiepresten, som skulle forrette ved Nordahls begravelse, dukker aldri opp i kirken og blir funnet livløs i en skiløype i Lillomarka.
En papirløs, døvstum gutt blir kidnappet.
Tom Hartmanns ekskone, førstebetjent Cathrine Price, får oppgaven med å løse mysteriet.
Samtidig befinner Tom Hartmann seg i Det indiske hav om bord i oljetankeren Fenris Fighter. Om bord er også vakre Joy Anderson og hennes sønn Jason. Tankeren blir kapret av somaliske pirater under ledelse av en fanatisk skikkelse kalt Den tilslørte. Det skal snart vise seg at dette ikke er noen vanlig kapring, men en aksjon som har fått navnet Hvit Panter. Et lenge fryktet scenario, som ingen har våget å sette ut i livet - før nå.
Fenris Fighter fosser frem over Rødehavet, gjennom Suez og inn i Middelhavet med kurs for Pireás, en av verdens største havner. Kan Tom Hartmann hindre katastrofen? "«Hvit panter» er god underholdning fra begynnelse til slutt. Øystein Wiik har gjort en grundig jobb med det svært komplekse plottet. Han skriver sikkert og effektivt og mestrer kunsten å drive fram spenning i teksten. Selv om begivenhetene og omgivelsene de utspiller seg i er voldsomt dramatiske klarer han dessuten å komme ganske tett på de mange karakterene. Hatten av for det."
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

"En drivende god krim. Høyaktuell og troverdig kaprerkrim med internasjonal terror fra en av Norges fremste krimsnekkere. (...) Samtidig er Wiik en mester i å arrangere plott."
Anders Mehlum Hasle, Sandefjords Blad (Terning 5)

"Øystein Wiik skriver bare bedre og bedre, og årets bok, 'Hvit panter', er et mesterlig stykke krim. (...) Så visuelt skrevet og så spennende at det føles som å ha sett en svært god filmatisering! Anbefales på det varmeste!"
Liv Lysaker, LO-Media

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2012
ISBN 9788203353154
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 22.10.2012
Emne Skjønnlitteratur Afrika Arabiske halvøy Oslo Romaner Spenning
Øystein Wiik

Øystein Wiik

Øystein Wiik har en lang karriere som sanger, skuespiller og musikalforfatter bak seg. I 2010 debuterte han som romanforfatter med DØDELIG APPLAUS, en krimfortelling fra operamiljøet, med Tom Hartmann i hovedrollen. Romanen ble nominert til Rivertonprisen og er utgitt på tysk, dansk og nederlandsk. I 2011 kom SLAKTEREN som etablerte Øystein Wiik som krimforfatter av første klasse. Bok nummer tre om Tom Hartmann var HVIT PANTER som kom ut i 2012 og året etter skrev han CASANOVASYNDROMET. REKVIEM som kom i 2015, ble av VG utropt til "et av krimårets høydepunkter". SKORPIONEN som kom i 2016, handlet blant annet om The Darknet - det innerste og mørkeste av internettet.
DØDSRYTTEREN, den sjuende boken i serien om Tom Hartmann, foregår blant annet på Svalbard som nord-koreanerne har store planer for.
TREDJE GANG DU DØR er den første boken med ny "helt".

Wiik har vunnet mange priser i Tyskland og Østerrike for sine sceniske verk, blant annet Deutscher Musical Theater Preis, og Österreichiser Musiktheaterpreis. Samtidig med utgivelsen av TREDJE GANG DU DØR får Wiiks musikal basert på «verdens beste krim», Umberto Ecos ROSENS NAVN, sin urpremiere ved Domstufenfestspiele Erfurt. Les mer

Andre i samme serie

 1. Casanovasyndromet
  Casanovasyndromet
  Lydbok (nedlastbar)
  169 kr
 2. Casanovasyndromet
  Casanovasyndromet
  Ebok
  159 kr
 3. Dødelig applaus
  Dødelig applaus
  Pocket
  199 kr
  Kommer
 4. Dødelig applaus
  Dødelig applaus
  Lydbok (nedlastbar)
  169 kr
 5. Dødelig applaus
  Dødelig applaus
  Ebok
  159 kr
 6. Dødsrytteren
  Dødsrytteren
  Ebok
  169 kr
 7. Dødsrytteren
  Dødsrytteren
  Lydbok (nedlastbar)
  169 kr
 8. Hvit panter
  Hvit panter
  Lydbok (nedlastbar)
  169 kr
 9. Rekviem
  Rekviem
  Lydbok (nedlastbar)
  169 kr
 10. Rekviem
  Rekviem
  Ebok
  169 kr
 11. Skorpionen
  Skorpionen
  Ebok
  169 kr
 12. Skorpionen
  Skorpionen
  Lydbok (nedlastbar)
  169 kr
 13. Slakteren
  Slakteren
  Lydbok (nedlastbar)
  169 kr
 14. Slakteren
  Slakteren
  Ebok
  159 kr

Artikler

Hvorfor skriver du, Øystein Wiik?

– I en roman kan man sprenge alle grenser! Det er et stort prosjekt å skrive en roman, den har ingen begrensinger. Så det er en utfordring med tanke på fortellerkunst, sier Øystein Wiik i denne samtalen med Mia Bull-Gundersen. – Men jeg har det ufattelig gøy når jeg skriver, legger han til.
Les mer

Øystein Wiik med ny helt i Tredje gang du dør

Barskt fra en dyktig krimhåndverker, skriver anmelderen i Fædrelandsvennen og triller en femmer på terningen. Øystein Wiik er tilbake med en helt ny helt i Tredje gang du dør. Les utdrag her.
Les mer