Casanovasyndromet

På lager
ISBN
9788203355806
Ebok
kr 159,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203355806
  • Salgsdato: 21.08.2013
  • Språk: Bokmål
Boston, USA: Den norske Harvard-studenten og roeren Georg Johnsson blir drept under Head of the Charles-regattaen. Ved den siste broen før målområdet ryker wiren som holder et banner oppe og kutter hodet av unge Georg som sitter fremst i båten. Slik ser det i alle fall ut. Saken blir henlagt som en ulykke.

Oslo: Brudgommen Peter Werring forsvinner sporløst fra sitt eget bryllup. Skandalen er et faktum for bruden, Cathrine Price. Tiden går, og Peter dukker ikke opp igjen. Catrine ber sin eksmann, Tom Hartmann, om å lete etter ham. Oppdraget fører Tom til Venezia og inn i en mørk verden der erotikken og kunsten å forføre dominerer. Det viser seg at flere av kvinnene Peter Werring har vært i kontakt med dør kort tid etterpå. Er det noen sammenheng mellom Werrings affærer og dødsfallene? Og har den unge roeren i Boston noe som helst med saken å gjøre?
Dette er fjerde bok om Tom Hartmann.
Om "Casanovasyndromet":

"Spinnvill sex i Venezia. ... For alle som kan tenke seg en ellevill kanefart med innlagte kulinariske happeninger og mengder med vin og operamusikk, er det bare å hive seg på."
Ingvar Ambjørnsen, VG (terningkast 5)

"Velbrukte krimkomponenter, pakket inn på oppfinnsomt og artig vis. ... Ikke mange andre norske forfattere later til å kose seg like mye som Øystein Wiik. Uten å la seg hemme av sannsynlighetens beklemmende rammer kaster han karakterene sine ut i de vidløftigste eventyr under himmelstrøk som hentet ut av en James Bond-film. Fra å være litt reservert i begynnelsen av bekjentskapet, har jeg som leser begynt å glede meg til disse årlige berg- og dalbaneturene med Tom Hartmann. For det er ikke kjedelige hvermannsener det handler om, det er superskurker og superhelter som bekler de sentrale rollene. Av de andre faste ingrediensene kan vi også denne gang krysse av på lista spektakulære drapsmetoder og ekle livsfarlige krypdyr."
Maria Årolinja Rø, Adresseavisen
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…
Øystein Wiik

Øystein Wiik

Øystein Wiik har en lang karriere som sanger, skuespiller og musikalforfatter bak seg. I 2010 debuterte han som romanforfatter med DØDELIG APPLAUS, en krimfortelling fra operamiljøet, med Tom Hartmann i hovedrollen. Romanen ble nominert til Rivertonprisen og er utgitt på tysk, dansk og nederlandsk. I 2011 kom SLAKTEREN som etablerte Øystein Wiik som krimforfatter av første klasse. Bok nummer tre om Tom Hartmann var HVIT PANTER som kom ut i 2012 og året etter skrev han CASANOVASYNDROMET. REKVIEM som kom i 2015, ble av VG utropt til "et av krimårets høydepunkter". SKORPIONEN som kom i 2016, handlet blant annet om The Darknet - det innerste og mørkeste av internettet.
DØDSRYTTEREN, den sjuende boken i serien om Tom Hartmann, foregår blant annet på Svalbard som nord-koreanerne har store planer for.
TREDJE GANG DU DØR er den første boken med ny "helt".

Wiik har vunnet mange priser i Tyskland og Østerrike for sine sceniske verk, blant annet Deutscher Musical Theater Preis, og Österreichiser Musiktheaterpreis. Samtidig med utgivelsen av TREDJE GANG DU DØR får Wiiks musikal basert på «verdens beste krim», Umberto Ecos ROSENS NAVN, sin urpremiere ved Domstufenfestspiele Erfurt.
Mer om forfatteren