Her inne et sted

noveller

Velg format

Forventet i salg
329 kr
ISBN
9788203354656
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Er det ideene og forestillingene våre som avgjør hvem vi er? Hva skjer i så fall når kroppen oppleves som en trussel mot vår egen selvforståelse, i stedet for å inngå i den? Og hvor langt er vi villige til å gå for å beholde kontrollen?

Behovet for selvkontroll og ønsket om nærhet lever side om side i denne novellesamlingen. Ofte blir personenes hang til observasjon og tilbaketrekning sterkere enn trangen til intimitet og kjærlighet. Ikke fordi kjærlighet ikke finnes, men fordi ideen om hvordan alt burde ha vært overskygger verdiene i hva som er.
Roskva Koritzinsky evner å beskrive både unge og eldre, menn og kvinner, med psykologisk innsikt.

Nominert til Tarjei Vesaas' debutantpris.
"Novellesamlingen 'Her inne et sted' viser en moden og språkbevisst forfatter med stor sans for nyanser og stilistisk rikdom. I tolv korte noveller, alle i jeg-form, går Koritzinsky dypt inn i tankesettet til tolv ulike personer. Hun skildrer dette med troverdighet og psykologisk innsikt."
Fra begrunnelsen til Det litterære råd

"Når årets beste debutanter skal pekes ut, ligger Roskva Koritzinsky an til å være en god kandidat. (...) Korte, finstemte og reflekterende noveller om søken etter nærhet og lengsel etter avstand."
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"... hun er et stort litterært talent. En suveren debut!"
Guro Havrevold, Fredriksstad Blad (terningkast 6)

"Kroppsleg teft pregar Roskva Koritizinskys fine novelledebut. (...) det er når Koritzinsky beveger seg inn i kjøt og væske og slik skapar gode kroppslege bilde på mentale tilstandar, at ho er på sitt beste."
Margunn Vikingstad, Morgenbladet

"Novellene kombinerer på en fin måte en stram, stringent stil med åpenhet mot drømmer og fantasier."
Guri Hjulstad, Trønder-Avisa (5'er)

"Det er godt gjort å få form og innhold, kropp og sinn, til å spille såpass på lag som det man her registrerer. (...) Dette er en samling tette noveller som ikke etterlater tvil om talentet til den unge debutanten."
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

"Det eg likar aller best er at desse små og altså ugreie situasjonane er fortalt slik at dei utvidar seg og kastar lys over hendingar som ligg bak det som skjer i novellene, over personar, ja, over skjebnar. Kvar av dei ganske korte novellene er såleis større enn seg sjølv. Det er godt gjort, og det er ingen dårleg ide å overtale kroppen sin til å lese denne novellesamlinga."
Marta Norheim, NRK

"Imponerende novelledebut som skildrer kroppens særegne språk. (...) Jeg er ikke et øyeblikk i tvil
om at Roskva Koritzinsky er et stort talent."
Henning Næss, Bokmagasinet Klassekampen

"Novelledebut i stjerneklasse!"
Arne Hugo Stølan, VG, Årets beste bøker 2013

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 104
Utgitt 2013
ISBN 9788203354656
Format Innbundet
Språk Bokmål
Salgsdato 07.08.2013
Emne Skjønnlitteratur Noveller
Roskva Koritzinsky

Roskva Koritzinsky

Roskva Koritzinsky (f. 1989) utga sin første bok i 2013, novellesamlingen "Her inne et sted". For denne boka ble Koritzinsky nominert til Tarjei Vesaas' debutantpris og tildelt Aschehougs debutantstipend.

For sin neste bok, romanen "Flammen og mørket" (2015), fikk hun også gode anmeldelser. For sin andre novellesamling, "Jeg har ennå ikke sett verden", ble Koritzinsky nominert til Nordisk råds litteraturpris. Boka er oversatt til svensk, dansk, tysk, russisk og spansk.


Novellesamlingen "Ingen hellig" utkommer høsten 2022. Les mer