Hellstrøm jr.

60 oppskrifter & gode tips

Velg format

Forventet i salg
499 kr
ISBN
9788203390456
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Denne kokeboka er en stjernekokks arv til kommende generasjoner. For Eyvind Hellstrøm er mat essensen i livet. Kan du lage mat, sier Eyvind, er det supert. Kan du lage god mat, derimot, åpner det dørene til et liv med gode opplevelser. Eyvind vil gjøre tenåringer interessert i mat og matlagning. Til å hjelpe seg har han fått med seg sitt fadderbarn Elise på 15 og hennes venner. Sammen har de laget en kokebok med 60 oppskrifter på frokost, lunsjretter, hverdagsmiddag, søndagsmiddag, festmat, buffémat samt fristende snacks og godsaker. Oppskriftene er enkle, og rettene er tilpasset råvarer man får i årets sesonger. Boka er full av geniale tips, og steg-for-steg bilder viser hvordan man best skjærer, hakker, rører, ruller, baker ...

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 189
Utgitt 2012
ISBN 9788203390456
Format Innbundet
Språk Bokmål
Salgsdato 09.10.2012
Emne Faglitteratur Kokebøker

Eyvind Hellstrøm

Eyvind Hellstrøm (f. 1948 i Moss) er en pionér i det moderne nordiske kjøkkenet. Han gikk i lære på Grand, arbeidet en tid hos Hroar Dege på Tre kokker, før han reiste til Frankrike for å bli kokk i verdensklassen. I 27 år var han chef på stjernerestauranten Bagatelle i Oslo (1982-2009).
Bagatelle fikk sin første Michelin-stjerne allerede i 1986. Som den første restauranten i Norden og som den hittil eneste restauranten i Norge, ble Bagatelle hedret med hele to stjerner i 1993. I 2008 ble restauranten fratatt den ene av de to stjernene, men ble på nytt tildelt to stjerner i 2009. Etter uoverensstemmelser med Bagatelles hovedeier, Christen Sveaas, sa Hellstrøm opp sin stilling. Han serverte sitt siste måltid på Bagatelle 21. desember 2009.
Hellstrøm har gitt ut flere kokebøker, blant annet "Bagateller" (2000), "Inn med sølvskje" sammen med Anne Kat Hærland (2007), "Verdens beste" (2009), "Livretter" sammen med Ingrid Espelid Hovig (2010), "Bagatelle. Helstrøms siste måltid" (2010) og "Iskremfabrikken" sammen med broren Jan Hellstrøm (2011).
Fra 2008 har Hellstrøm hatt suksess som programleder i TV-programmet "Hellstrøm rydder opp" på TV3, etterfulgt av "Hellstrøm rydder opp - hjemme" høsten 2011, og han var en av programlederne i TV3s "MasterChef" i 2010.
I 2007 ble han utnevnt til Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden. Samme år mottok han Frankrikes høyeste utmerkelse, Æreslegionen, for sin internasjonale kokkekunst. Siden 1993 har Hellstrøm sittet i Le Bocuse d'Or-juryen i Lyon. Les mer

Stian Broch