Gothams guder

Annen tilknytning:

Velg format

159 kr
Kommer for salg
26.02.2013
ISBN
9788203219481
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
1845. New York vedtar endelig å opprette sitt eget politikorps. I Irland svikter potetavlingene totalt, med en sultkatastrofe og enorm utvandring som følge. Disse to hendelsene skal forandre byen New York for alltid.

Timothy Wilde jobber i en bar og fantaserer om den dagen han vil ha nok penger til å vinne drømmejenta. Men etter en brann som lar Manhattan gå opp i flammer, er han både arbeidsløs og hjemløs. Hans bror skaffer ham en jobb i NYPD, men Timothy er svært skeptisk til dette nye «politikorpset». Og han er heller ikke spesielt begeistret for å måtte patruljere byens verste slumstrøk.
En natt støter han på en jente, som løper gjennom mørket i bare nattkjolen - dekket fra topp til tå i blod. I et forsøk på å finne ut av jentas vanvittige historier, blir Timothy viklet inn i jakten på en brutal morder som virker fast bestemt på å forsterke den anti-irske stemningen i byen. Dette truer med å skape totalt kaos i et New York som allerede er rystet av dype sosiale omveltninger.
Timothys kamp for rettferdighet kan komme til å koste ham kvinnen han elsker, broren og hans eget liv.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2013
ISBN 9788203219481
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Hege Mehren
Salgsdato 26.02.2013
Orig. tittel The gods of Gotham
Emne Skjønnlitteratur Politi og detektiver Krim Romaner New York 1800-tallet

Lyndsay Faye

Lyndsay Faye er tidligere skuespiller. Hun debuterte som forfatter i 2009 med Sherlock Holmes-pastisjen "Dust and Shadow. An Account of the Ripper Killings by Dr. John H. Watson". I "Gothams guder" og "Taushet er gull" tar hun for seg det nyopprettede New York Police Department - NYPD - og lar sin helt, politimannen Timothy Wilde, finne sin vei i et lovløst 1840-talls New York. Les mer