Bla i boken

Fyret

Velg format

149 kr
På lager
ISBN
9788242133625
 • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
 • Ebøker kan sendes til Kindle
P.D. James er som alltid en mester i å komponere spennende intriger og ikke minst i å skape levende person- og miljøskildringer. Denne gangen tar hun oss med til en øy utenfor kysten av Cornwall, Combe Island, der stressede, høyt ansette personer kan ta seg en ferie i garantert fred og ro. Det er derfor nærmest katastrofalt da en av de besøkende blir funnet død på bisart vis. Er det selvmord eller drap? Adam Dalgliesh blir innkalt for å løse mysteriet raskt og diskrè, og med seg har han etterforskeren Kate Miskin og den ambisiøse engelsk-indiske Francis Benton-Smith. Dalgliesh og teamet er ikke kommet langt i sine avhør av øyas ulike beboere før det skjer et brutalt mord. Og hele etterforskningen står på spill da Dalgliesh befinner seg ansikt til ansikt med en fare langt mer lumsk og potensielt dødelig enn drap.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2006
ISBN 9788242133625
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Oversetter Ragnhild Eikli
Salgsdato 15.11.2007
Orig. tittel The lighthouse
Emne England Krim Romaner Politi og detektiver Skjønnlitteratur
Lest av Håkon Ramstad

P.D. James

P.D. James (1920-2014) er et av de store navnene innen krimgenren. Hennes bøker har solgt i millioner av eksemplarer verden over, og hun er blitt tildelt en rekke priser. I 1993 mottok hun Riverton-klubbens ærespris.
Det er i første rekke James' bøker med Scotland Yard-detektiven Adam Dalgliesh i hovedrollen som har vunnet et stort publikum. Flere av dem har gått som TV-serier, blant andre "Martingale-mordet", "Dragning mot død", "Intriger og begjær" og "Mystiske omstendigheter". De fleste av P.D. James' romaner er utgitt på norsk. Også hennes selvbiografi "I ettertid" er kommet i norsk oversettelse. I 2013 ga hun ut romanen "Døden kommer til Pemberly", der hun dikter et mordmysterium inn i fortsettelsen av Jane Austens klassiker "Stolthet og fordom".

P.D. James ble adlet i 1991 som Baroness James, og hun er tildelt flere ordener. Høsten 2008 ble hun innlemmet i The Hall of Fame of the Best English Crime Writers, en ære som tidligere kun er blitt Agatha Christie og Arthur Conan Doyle til del. Les mer

Andre i samme serie

 1. Den siste pasienten
  Den siste pasienten
  Lydbok (nedlastbar)
  149 kr
 2. Det svarte tårnet
  Det svarte tårnet
  Lydbok (nedlastbar)
  149 kr
 3. Martingale-mordet
  Martingale-mordet
  Lydbok (nedlastbar)
  149 kr