Bla i boken

Det svarte tårnet

Velg format

149 kr
På lager
ISBN
9788242138538
 • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
 • Ebøker kan sendes til Kindle
"Det svarte tårnet" er P.D. James. femte roman om Adam Dalgliesh og kom opprinnelig ut i 1975. Her har hun skapt en av sine mest minneverdige kriminalhistorier med en grøssende mørk stemning og uforglemmelige skikkelser. Politiinspektør Adam Dalgliesh er i ferd med å komme seg etter en svært alvorlig sykdom da en gammel familievenn, fader Baddeley, ber ham om hjelp. Baddeley er prest ved Toynton Grange, et avsideliggende privathjem for funksjonshemmede. Da Dalgliesh ankommer hjemmet, får han vite at vennen døde bare noen dager i forveien. Dalgliesh oppdager at prestens skrivebord er brutt opp og at dagboken hans er forsvunnet. Noe motvillig begynner han å se stedet nærmere etter i sømmene - og snart oppdager han det ene mistenkelige dødsfallet etter det andre.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2008
ISBN 9788242138538
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Oversetter Bodil Engen
Salgsdato 21.08.2008
Orig. tittel The black tower
Emne England Krim Romaner Politi og detektiver Skjønnlitteratur
Lest av Trond Peter Stamsø Munch

P.D. James

P.D. James (1920-2014) er et av de store navnene innen krimgenren. Hennes bøker har solgt i millioner av eksemplarer verden over, og hun er blitt tildelt en rekke priser. I 1993 mottok hun Riverton-klubbens ærespris.
Det er i første rekke James' bøker med Scotland Yard-detektiven Adam Dalgliesh i hovedrollen som har vunnet et stort publikum. Flere av dem har gått som TV-serier, blant andre "Martingale-mordet", "Dragning mot død", "Intriger og begjær" og "Mystiske omstendigheter". De fleste av P.D. James' romaner er utgitt på norsk. Også hennes selvbiografi "I ettertid" er kommet i norsk oversettelse. I 2013 ga hun ut romanen "Døden kommer til Pemberly", der hun dikter et mordmysterium inn i fortsettelsen av Jane Austens klassiker "Stolthet og fordom".

P.D. James ble adlet i 1991 som Baroness James, og hun er tildelt flere ordener. Høsten 2008 ble hun innlemmet i The Hall of Fame of the Best English Crime Writers, en ære som tidligere kun er blitt Agatha Christie og Arthur Conan Doyle til del. Les mer

Andre i samme serie

 1. Den siste pasienten
  Den siste pasienten
  Lydbok (nedlastbar)
  149 kr
 2. Fyret
  Fyret
  Lydbok (nedlastbar)
  149 kr
 3. Martingale-mordet
  Martingale-mordet
  Lydbok (nedlastbar)
  149 kr